Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia va trimite gaze naturale către țările care chiar au nevoie, susține Vladimir Putin

Rusia va trimite gaze naturale către țările care chiar au nevoie, susține Vladimir Putin

13 apr. 2022, 14:52,
în Razboi în Ucraina

Vladimit Putin a participat la o întâlnire virtuală pentru a discuta despre problemele economice din Antartica. Acesta susţină că Rusia va trimite gaze naturale către țările care chiar au nevoie.

Liderul rus a anunțat de mai multe ori, după izbucnirea războiului din Ucraina că va sista livrarea de gaze naturale către ”țările neprietenoase”. Rusia a luat decizia de a nu mai livra gaze naturale către Germania.

Rusia va trimite gaze naturale către țările care au nevoie, a spus Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la o întâlnire virtuală pentru a discuta problemele economice și de dezvoltare din teritoriile arctice ale Rusiei și pe ruta maritimă de nord. În declarațiile sale, președintele nu s-a referit direct la situația din Ucraina, ci a spus că refuzul națiunilor occidentale de a coopera normal cu Rusia – inclusiv în ceea ce privește resursele energetice – a afectat atât țările europene, cât și Statele Unite.

O instalație rusă de Gaz Natural Lichefiat (GNL) din Arctica, fotografiată în noiembrie 2021

El a spus că „țările neprietenoase” distrug lanțurile de aprovizionare din Arctica. Deși Putin a recunoscut că și Rusia a avut de suferit ca urmare, el a spus că a deschis „noi posibilități” de a trimite gaze naturale în țările în care acestea sunt „cu adevărat necesare”.

Cooperarea rusă cu alte țări ale Consiliului Arctic – Canada, Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia, Islanda și SUA – a fost în mare măsură întreruptă de la începutul războiului din Ucraina. Nu este singura cooperare pe care Rusia a avut-o cu alte țări și care nu mai este funcțională. Este bine de menționat faptul că Rusia a colaborat în mai multe situații cu lumea occidentală, inclusiv pe nava spațială internațională.

Rusia plănuiește o paradă de victorie la Mariupol

Rusia ar putea plănui o „paradă de Ziua Victoriei” în orașul-port ucrainean devastat Mariupol, a declarat Petro Andryushchenko, un consilier al primarului orașului, pe Telegram.

El a spus că Kostyantyn Ivashchenko, pe care trupele ruse l-au pus la conducerea părților din Mariupol aflate sub controlul lor, a primit ordin „să curețe o parte din cartierul central al orașului de moloz și cadavre pentru a se asigura că o paradă poate avea loc pe 9 mai”.

Parada Zilei Victoriei a Rusiei în Piața Roșie din Moscova, 9 mai 2015

„Judecând după întreaga gamă de date, ocupanții plănuiesc să organizeze un „carnaval al victoriei” la Mariupol în cazul în care „operațiunea lor specială” va avea succes”, a spus Andryushchenko.

El a adăugat: „Vestea bună este că nu există vehicule sau persoane în oraș care să desfășoare astfel de evenimente”. Vă aducem aminte faptul că există informații precum că 1000 de pușcași marini ucrainieni s-au predat în Mariupol.

Orașul Mariupol este distrus aproape în totalitate în cele 6 săptămâni de bombardamente

Parada ar coincide cu cea mai mare sărbătoare publică din Rusia, Ziua Victoriei, care este organizată anual pe 9 mai pentru a sărbători triumful asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.  Vom vedea dacă Rusia nu va mai trimite deloc gaze naturale către Europa și consecințele devastatoare ale acestui lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *