Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia va permite soldaților din trupele Azov să se predea și să iasă din oțelărie

Rusia va permite soldaților din trupele Azov să se predea și să iasă din oțelărie

22 apr. 2022, 16:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Rusia este pregătită să nu mai tragă și să permită soldaților Azov de la oțelăria Azovstal din orașul-port Mariupol, asediat al Ucrainei, să părăsească fabrica, împreună cu orice civili care se află încă acolo, relatează AFP, citând ministerul rus al apărării. Desigur, soldații Azov au declarat că nu se vor preda și că vor lupta până la ultimul ucrainean.

Un soldat din trupele Azov a realizat un interviu amplu pentru BCC în care a transmis faptul că Mariupol încă nu e cucerit de forțele rusești dacă că oțelăria este pusă la pământ.

Rusia va permite soldaților Azov să de predea

Ministerul rus al apărării spune că este pregătit pentru o încetare a focului umanitar la oțelărie – dacă soldații ucraineni se predau. Nu este primul apel din rândul armatei rusești. Aceștia au explicat de la început că orice soldat ucrainean care se va preda va  beneficia de clemență și de culoar umanitar:

„Declarăm încă o dată că Rusia este gata în orice moment să introducă un regim de tăcere și să anunțe o pauză umanitară pentru evacuarea civililor”, a spus ministerul apărării, adăugând că încetarea focului va începe cu „ridicarea populației albe”. steaguri” de către forțele Ucrainei.

Până acum, Ucraina nu a răspuns la propunere. Joi, Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să închidă un ultim grup de luptători ascunși acolo. Oţelăria Azovstal din Mariupol a devenit loc de refugiu atât pentru trupele ucrainene care s-au retras în uzina siderurgică, fiind unul dintre ultimele puncte de rezistenţă din acest oraş, cât şi mulţi civili din orasul-port situat strategic la Marea Azov.

Șeful poliţiei din Mariupol, Mihailo Verşinin a declarat duminică, 17 aprilie, ca oamenii s-au adăpostit acolo pentru a scăpa de bombardamentele ruse.

„Ei nu au încredere în ruşi. Ei văd ceea ce se întâmplă în oraş, de aceea rămân în incinta uzinei”, a spus Mihailo Verşinin.

Este, sau nu este controlat Mariupol de către Rusia

Este greu de spus că orașul Mariupol este controlat de Rusia sau Ucraina. Informațiile venite din ambele părți sunt contradictorii. Dacă rușii susțin că au preluat controlul în totalitate, ucrainienii susțin că orașul se află în continuare în administrația trupelor lor.

”Sfârşitul activităţii de eliberare a Mariupolului este un succes”, îi spune Vladimir Putin ministrului său al Apărării Serghei Şoigu, după ce îi spune că o luare cu asalt a Azovstal ”nu este potrivită” şi că este necesar ca ”zona (să fie asediată) în aşa fel încât să nu treacă nici măcar o muscă”.

”Consider că asaltul propus al zonei industriale nu este potrivit. Vă ordon să-l anulaţi”, îi spune Putin.

”Trebuie să ne gândim (…) la viaţa şi la sănătatea militarilor şi ofiţerilor noştri. Nu trebuie să intrăm în aceste catacombe şi să ne târâm sub pământ”, continuă el.

”Blocaţi toată această zonă în aşa fel încât să nu treacă nici măcar o muscă”, subliniază el.

Așadar, în războiul din Ucraina există un adevărat război informatic din cauza diferențelor dintre informații care vin din ambele tabere. Așadar, vom vedea dacă trupele Azov se vor preda Rusiei și vor renunța la apărare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *