Prima pagină » International » Rusia va oferi Iranului „componente militare avansate” în schimbul dronelor, spune un oficial britanic
Rusia va oferi Iranului „componente militare avansate” în schimbul dronelor, spune un oficial britanic

Rusia va oferi Iranului „componente militare avansate” în schimbul dronelor, spune un oficial britanic

20 dec. 2022, 22:01,
BZI.ro, în International

Rusia intenționează să furnizeze Iranului „componente militare avansate” în schimbul dronelor iraniene pe care le-a primit deja, a declarat marți secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, într-un discurs de sfârșit de an adresat Camerei Comunelor.

„În schimbul că a furnizat peste 300 de drone Kamikaze, Rusia intenționează acum să furnizeze Iranului componente militare avansate care subminează atât Orientul Mijlociu, cât și securitatea internațională”, a spus Wallace parlamentarilor, subliniind importanța expunerii „acului acord”.

Wallace a vorbit despre cum „Iranul a devenit unul dintre cei mai importanți susținători militari ai Rusiei”.

Iranul a recunoscut că a trimis Rusiei „un număr limitat de drone”,

CNN a contactat Ministerul rus al Apărării pentru a comenta declarațiile lui Wallace.

Pe 9 decembrie, Casa Albă a tras o nouă alarmă cu privire la parteneriatul militar înfloritor dintre Iran și Rusia, spunând că SUA vor depune eforturi pentru a „demasca și perturba” schimbul de arme și know-how între cele două țări.

Iranul a recunoscut că a trimis Rusiei „un număr limitat de drone”, dar înainte de începerea războiului din Ucraina.

La începutul acestei săptămâni: Rusia a lansat atacuri cu drone asupra Kievului și a altor orașe ucrainene la primele ore ale dimineții de luni, distrugând țintele civile și sistemele de alimentare.

Putin va revizui mâine performanța militară a Rusiei

Președintele Vladimir Putin va conduce miercuri o întâlnire în care vor fi abordate performanța forțelor armate în 2022 și sarcinile acesteia anul viitor, a declarat agenția de presă rusă TASS.

TASS a raportat că „la o întâlnire la Centrul Național pentru Controlul Apărării, vor fi rezumate rezultatele activităților Forțelor Armate ale Federației Ruse în 2022, precum și sarcinile pentru anul viitor”.

La întâlnire vor participa comandamentele districtelor militare ale Rusiei, diferite ramuri ale armatei și oficiali federali, a spus TASS. Aproximativ 15.000 de oficiali ai Forțelor Armate Ruse vor participa la eveniment prin videoconferință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *