Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia va ataca orice convoi în Ucraina pe care îl consideră că este militar! România este vizată de anunț
Rusia va ataca orice convoi în Ucraina pe care îl consideră că este militar! România este vizată de anunț

Rusia va ataca orice convoi în Ucraina pe care îl consideră că este militar! România este vizată de anunț

18 mart. 2022, 13:33,
în Razboi în Ucraina

Rusia va ataca orice convoi în Ucraina, susține ministrul rus de Externe. Serghei Lavrov a declarat faptul că forțele militare rusești vor face acest lucru pentru orice obiectiv pe care îl consideră că transportă echipament militar.

Vizată de acest lucru este şi România care, pe lângă ajutoarele umanitare trimite în Ucraina şi ajutoare militare. De altfel Rusia a amenințat în repetate rânduri NATO că va recurge la un răspuns militar dacă alianța se implică în conflict. În schimb Rusia a anunțat că Ucraina a primit informații confidențiale de la NATO.

Rusia va ataca orice convoi în Ucraina despre care consideră că e militar

Serghei Lavrov a fost foarte ferm în mesajul transmis recent și a ţinut să spun că Rusia va ataca orice convoi în Ucraina. Acesta a făcut referire la faptul că dacă armata rusă are vreo suspiciune că în acel transport se află tehnică militară va acţiona în consecință.

„Am precizat foarte clar că orice marfă care intră în Ucraina pe care o considerăm că poartă arme va deveni o țintă legitimă, de pe teritoriul ucrainean”, a spus Lavrov într-un interviu pentru RT în limba engleză.

Precizăm faptul că România este unul dintre numeroasele state care ajută cu armament forțele ucrainiene. Atacurile ar putea viza chiar şi convoaie românești. De altfel este bine știut faptul că rușii au atacat şi ţinte civile de la începutul conflictului din Ucraina. Deci nu este exclus ca să vorbim despre un atac chiar şi asupra convoaielor umanitare.  În altă ordine de idei, recent, Rusia a impus o zonă fără zbor în regiunea Donbass. Acest lucru duce la încetarea operării de zboruri aeriene care nu aparțin Rusiei.

Serghei Lavrov, campion la declarații controversate

Serghei Lavrov este ministrul de Externe al Rusiei care este un obişnuit al declaraţiilor controversatelor. De la începutul războiului din Ucraina, şi nu numai, ministrul a făcut o serie de declarații care au stârnit furia statelor occidentale. Acesta a negat şi acuzaţiile precum că Rusia a folosit tehnică militară interzisă sau că ar fi atacat ţinte civile. Este bine de menţionat faptul că ministrul rus a vorbit despre maternitatea bombardată de forțele rusești. Acesta a specificat că la momentul atacului, în maternitate nu se aflau ținte civile ci doar forțe militare ucrainiene:

Nu e prima oară când vedem cuvinte patetice despre presupuse ”atrocități” ale armatei ruse. Noi am preznetat la ONU dovezi că acea maternitate fusese capturată de armata ucraineană, înăuntru nu era nici o mamă și nici un copil. Am prezentat aceste dovezi acum trei zile. Trebuie să prezentați și cealaltă parte a poveștii. Cât despre economie, avem grijă de asta, președintele și guvernul au grijă de economie. Ucraina a fost transformată într-o națiune anti-rusă.

Oricum, vom vedea dacă Rusia va ataca orice convoi din Ucraina care ar fi suspect că transportă echipament militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *