Prima pagină » National » Rusia susţine că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 92% împotriva coronavirusului
Rusia susţine că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 92% împotriva coronavirusului

Rusia susţine că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 92% împotriva coronavirusului

11 nov. 2020, 14:32,
în National

Moscova a anunțat că rezultatele parţiale ale testării avansate pe pacienţi arată că şansele de îmbolnăvire sunt cu 92% mai mici pentru cei vaccinaţi cu Sputnik V, potrivit Reuters.

Rezultatele provin de la primii 16.000 de participanţi la studiu care au primit ambele doze din vaccinul în două etape, a precizat Fondul Rus de Investiţii Directe (RDIF).

Faza a treia a testării produsului Institutului Gamaleia are loc în 29 de clinici din Moscova şi va implica în total 40.000 de voluntari, din care un sfert vor primi o injecţie placebo.

RDIF afirmă că şansele de îmbolnăvire sunt cu 92% mai mici pentru cei vaccinaţi cu Sputnik V, faţă de cei cărora li s-a administrat un placebo.

”Arătăm, pe bază de date, că avem un vaccin foarte eficient. Trăim un eveniment despre care cercetătorii le vor povesti într-o bună zi nepoţilor”, a declarat şeful RDIF, Kirill Dimitriev.

Vaccinul Sputnik V a fost lansat pe piața internă a Rusiei în august, chiar dacă faza a treia a studiilor clinice nu a fusese încă finalizată.

Cu numai două zile înainte, Pfizer şi BioNTech anunţaseră că au obţinut un vaccin cu eficienţă de 90%, folosind o tehnologie cu ARN mesager, însă ministerul rus al Sănătății a declarat că Sputnik V are o eficiență de peste 90%.

De la începutul pandemiei și până acum, în această ţară au fost înregistrate 1.817.109 de cazuri, Rusia fiind a cincea ţară din lume, după Statele Unite, India, Brazilia şi Franţa, în ceea ce priveşte numărul de infectări cu COVID-19.

Vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech oferă rezultate extrem de bune

Un vaccin – alături de tratamente mai bune – este văzut ca cel mai bun mod de a ieși din restricțiile care au fost impuse toată viața noastră.

Există aproximativ o duzină în etapele finale ale testării – cunoscut sub numele de test de fază 3 – dar acesta este primul care arată rezultate. Folosește o abordare complet experimentală – care implică injectarea unei părți din codul genetic al virusului – pentru a antrena sistemul imunitar.

Studiile anterioare au arătat că vaccinul antrenează organismul să producă ambii anticorpi – și o altă parte a sistemului imunitar numită celule T pentru a combate coronavirusul.

Sunt necesare două doze, la o distanță de trei săptămâni. Studiile – în SUA, Germania, Brazilia, Argentina, Africa de Sud și Turcia – arată că o protecție de 90% se realizează la șapte zile după a doua doză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024