Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia susține că România s-ar afla printre țările care ar fi trimis cei mai mulți „mercenari” să lupte în Ucraina

Rusia susține că România s-ar afla printre țările care ar fi trimis cei mai mulți „mercenari” să lupte în Ucraina

18 apr. 2022, 21:16, 3 ,
în Razboi în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei lui Vladimir Putin, potrivit agenției ruse de stat, TASS.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, Kievul ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina.

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale”, a spus el.

Majoritatea mercenarilor au venit din Polonia, SUA, Canada și România

Majoritatea mercenarilor – 1.717 de oameni – au venit din Polonia, aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a spus purtătorul de cuvânt. Până la 300 de persoane au sosit fiecare din Regatul Unit și Georgia, în timp ce 193 de persoane au venit din zonele din Siria care sunt controlate de Turcia, a spus Konașenkov.

Ministerul Afacerilor Externe a venit şi cu o poziţie oficială, în urma unei solicitări a ziarului „Adevărul”.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră de presă adresate Ministerului Afacerilor Externe (MAE), cu privire la declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Federaţia Rusă despre presupusa existenţă a unor „mercenari” români în Ucraina, vă comunicăm următoarele: MAE nu deţine date în sensul celor vehiculate de autorităţile ruse în declaraţiile sus-menţionate.

Totodată, MAE atrage atenţia asupra necesităţii raportării cu precauţie la informaţiile circulate de autorităţile militare ruse în contextul agresiunii ilegalele în desfăşurare împotriva Ucrainei. MAE reaminteşte că încă din data de 21 februarie 2022, în contextul deteriorării grave a situaţiei de securitate din Ucraina şi din regiunea Mării Negre, a emis o alertă de călătorie prin care informa cetăţenii români că a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim – „Părăsiţi imediat ţara!”. Conform acestui nivel de alertă, MAE le solicită cu insistenţă cetăţenilor români să nu se deplaseze în Ucraina, iar celor care se aflau la momentul respectiv cu titlu temporar în Ucraina, să părăsească neîntârziat teritoriul acestui stat”, au fost precizările MAE.

Comentarii
  • moarte lui putin! moarte rusilor nazisti. au inceput rusii sa ne pupe in kur sa inventeze motive? Moarte lui Putin si la toti rusii ne-am saturat de distrugerile si nenorocirile Rusiei, vrem PACE!!!!

  • Moarte Celor Ce Ne-au RECUNOSCUT TERITORIILE ROMÂNEȘTI ANEXATE de STALIN Ucrainei și Sprijin Ucrainenilor care NU RECUNOSC Aceste TERITORII și N-AU RESPECTAT NICI UN DREPT ROMÂNILOR Din BUCOVINA De Nord, Numindu-ne chiar INVADATORI Acest Evreu Bisexual Zelinski?! Tu ești DEMENT „anonimule”?! Ptiu..! 😕🤮😠😡👎

  • De unde ati scos chestia cu bisexual? Sunteti fan Lavrov ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *