Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia susţine că în doar 24 de ore a ucis peste 1200 de soldați ucraineni
Rusia susţine că în doar 24 de ore a ucis peste 1200 de soldați ucraineni

Rusia susţine că în doar 24 de ore a ucis peste 1200 de soldați ucraineni

31 aug. 2022, 11:18, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Bilanţul anunţat de generalul Igor Konașenkov afirma că, în doar 24 de ore, trupele rusești au eliminat peste 1200 de soldați ucraineni și au distrus totodată, zeci de tancuri și vehicule de luptă.

„În ultimele 24 de ore, în operațiunile lor din teren, forțele ruse au eliminat 48 de tancuri, 46 de vehicule de luptă de infanterie, alte 37 de vehicule blindate de luptă, 8 camionete cu mitraliere de calibru mare și peste 1.200 de militari ucraineni”, a explicat generalul.

Peste 1200 de soldați ucraineni ucişi de trupele ruse

Rusia admite avansarea ucrainenilor, tocmai de aceea ei susțin că s-au reorganizat şi au ucis peste 1200 de soldați ucraineni în doar 24 de ore. Generalul Konașenkov mai spune că ucrainenii au mobilizat brigada 128, redistribuită din vestul Ucrainei pentru a participa la ofensivă.

„Cinci militari din acea brigadă și-au depus armele și s-au predat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Konașenkov a mai adăugat cum forțele ruse au lansat lovituri cu arme de precizie la sol, eliminând peste 200 de militanți ucraineni și aproximativ 40 de mercenari străini în regiunea Dnepropetrovsk.

„Loviturile cu arme de precizie la sol în zona așezării Aleksandrovka din regiunea Dnepropetrovsk au distrus următoarele ținte: locul de desfășurare temporară și un depozit de muniții al brigăzii 1 de tancuri a armatei ucrainene. Grevele au eliminat peste 200 de militanți, inclusiv aproximativ 40 de mercenari străini, peste 20 de vehicule blindate și o cantitate mare de obuze de artilerie”, a spus purtătorul de cuvânt.

Ministrul Serghei Șoigu nu se mai află în fruntea armatei ruse

Într-o altă ordine de idei, amintim că luni, 29 august, consilierul ministrului ucrainean de interne, Vadim Denisenko, a precizat că Serghei Soigu nu mai joacă nici un rol la conducerea armatei ruse, iar această schimbare a avut loc în urmă cu câteva luni.

‘De fapt, cred că Şoigu a încetat să mai joace vreun rol în Ministerul rus al Apărării încă de acum trei luni. Atât (Valeri) Gherasimov (şeful Statului Major rus), prim-adjunct al ministrului rus al apărării, cât şi Şoigu nu mai sunt, de fapt, la conducerea armatei ruse’, a declarat Denisenko.

Aşadar, dacă generalul Valeri Gherasimov în genere nu apare nicăieri, ministrul Şoigu trebuie să îndeplinească anumite funcţii simbolice.

‘De facto, el (Şoigu) a încetat de mult să mai reprezinte ceva pentru ofiţerii ruşi’, a adăugat acelaşi consilier ucrainean, conform căruia preşedintele Vladimir Putin a preluat întregul management al armatei ruse.

Acelaşi oficial a mai spus că generalii ruşi îi raportează direct președintelui Vladimir Putin despre tot ceea ce se întâmplă în armată şi pe front, dar şi în complexul militar-industrial al Federaţiei Ruse, adăugând că ministrul rus Şoigu este în prezent mai mult o ‘anexă’, care este scoasă atunci când este necesar să se facă anumite fotografii. Așadar, potrivit oficialului ucrainean, ministrul Apărării în Federaţia Rusă este, de fapt, Vladimir Putin.

De altfel, într-o anchetă ce a fost dată publicităţii la 23 august, publicaţia rusă independentă Vajnîe Istorii concluziona că ministrul rus al apărării a încetat să mai fie favoritul preşedintelui rus.

Cu toate acestea, armata rusă susţine că în doar 24 de ore au ucis peste 1200 de soldați ucraineni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *