Prima pagină » International » Rusia respinge „planul de pace” al lui Zelenski: „Suntem conştienţi de natura acestui regim de la Kiev”
Rusia respinge „planul de pace” al lui Zelenski:

Rusia respinge „planul de pace” al lui Zelenski: „Suntem conştienţi de natura acestui regim de la Kiev”

28 aug. 2024, 21:40,
Simona Ciobanu în International

Kremlinul a respins miercuri, 28 august, declarațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la un plan de încetare a războiului, afirmând că Rusia va continua ceea ce numește „operațiunea militară specială” în Ucraina, relatează AFP și Agerpres.

Zelenski a menționat marți că intenționează să prezinte acest plan, ale cărui detalii nu au fost încă făcute publice, președintelui american Joe Biden și celor doi potențiali succesori ai acestuia.

Într-o conferință de presă, Zelenski a explicat că incursiunea de trei săptămâni a forțelor ucrainene în regiunea Kursk din Rusia este o parte a planului său, care mai include și alte măsuri pe fronturile economic și diplomatic.

Zelenski face presiuni asupra Washingtonului pentru a autoriza utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA pentru a lovi adânc în teritoriul Rusiei, cu scopul de a forța Moscova să pună capăt conflictului.

Kremlinul: „Nu există nicio bază pentru discuții în acest moment”

„Nu este pentru prima dată când auzim astfel de declarații de la reprezentanții regimului de la Kiev. Suntem conștienți de natura acestui regim”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în răspuns la întrebările presei despre planul lui Zelenski.

„Continuăm operațiunea noastră militară specială și ne vom atinge toate obiectivele”, a adăugat Peskov.

Rusia se concentrează în prezent pe respingerea incursiunilor ucrainene care au început pe 6 august, în paralel cu propria sa ofensivă în regiunea Donețk, din estul Ucrainei.

Peskov a mai menționat că Rusia susține punctul de vedere al Indiei privind necesitatea unei soluționări pașnice, dar a subliniat că, în acest moment, „este mai mult decât evident” că nu există o bază pentru discuții.

Premierul indian Narendra Modi a declarat marți că i-a transmis președintelui rus Vladimir Putin, într-o convorbire telefonică, sprijinul său pentru o rezolvare rapidă și pașnică a conflictului din Ucraina, la câteva zile după ce a avut discuții cu Zelenski la Kiev.

Comentarii
  • Suka ruZIa si sustinatorilor putleristi

    Planul de pace al lui putler include și Romania,prin mutarea granițelor NATO inainte de 2004,așa ca daca rezolva aperația de 3 zile din Ucraina urmăm noi,Polonia,țarile baltice.Ungariei i sa promis Transilvania!nu degeaba bufonul de Orban sa transformat în bufonul regelui

    • Stai jos ai nota 4

      Tu mai intai sa inveti regulile elementare de punctuatie si de gramatica si abia pe urma sa comentezi despre politica.

  • SLAVA RUSIA! SLAVA RUSIA!

  • VIVA RUUUUUSIAAA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`