Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia primește mii de luptători din Orientul Mijlociu, susţine Vladimir Putin
Rusia primește mii de luptători din Orientul Mijlociu, susţine Vladimir Putin

Rusia primește mii de luptători din Orientul Mijlociu, susţine Vladimir Putin

11 mart. 2022, 12:16,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Vladimir Putin susţine că Rusia va primi ajutorul a mii de luptători din Orientul Mijlociu pentru a lupta în Ucraina. Decizia vine în contextul în care pare că forțele rusești bat pasul pe loc, acestea neavând mari victorii în țara vecină.

Pe de cealaltă parte, Ucraina a înfiinţat deja o unitate internațională de luptători. În unitatea specială au ajuns deja mii de veterani din SUA, Marea Britanie dar şi cel mai bun lunetist din lume.

Rusia primește mii de luptători din Orientul Mijlociu

În urma reuniunii Consiliului de Securitate al Rusiei, ministrul rus al Apărării a menţionat faptul că din Orientul Mijlociu vor ajunge să lupte pentru Rusia mii de luptători. Vorvim despre un număr de 16.000 de persoane, conform declarațiilor făcute de oficiali. Oficialii au mai afirmat că voluntarii nu vor primi sume de bani şi că se vor reuni cu forțele din Donbass

”Dacă vezi că există acești oameni care vor de la sine, nu pentru bani, să vină să-i ajute pe oamenii care locuiesc în Donbass, atunci trebuie să le dăm ceea ce vor și să-i ajutăm să ajungă în zona de conflict”, a spus Putin, scrie Reuters.

În altă ordine de idei, ministrul Apărării a mai vorbit şi despre faptul că rachetele occidentale care au fost confiscate de armata rusă în Ucraina vor fi predate acelorași forțe din Donbass

”În ceea ce privește livrarea de arme, în special cele de fabricație occidentală, care au căzut în mâinile armatei ruse, susțin, desigur, posibilitatea de a le oferi unităților militare din republicile populare Lugansk și Donețk”, a precizat liderul rus. ”Te rog fă asta”, i-a spus el lui Șoigu.

Mercenarii Wagner trimiși să-l ucidă pe Volodimir Zelenski au fost neutralizaţi

Nu sunt informații concrete în legătură cu trimiterea mercenarilor Wagner în Ucraina. Dar din ceea ce există în acest moment se pare că Vladimir Putin ar fi trimis sute de mercenari ruși cu misiunea de a-l asasina pe Volodimir Zelenski. Totuşi, operațiunea a luat sfârșit pentru că aceștia ar fi fost neutralizaţi de către forțele ucrainiene care ar fi primit informații din cadrul serviciilor secrete rusești despre operațiune.

Grupul Wagner a fost mereu învăluit sub o umbră neexistând date complete despre intervențiile acestora Totuşi, presa internațională a reletat în repetate rânduri că mercenarii au fost prezenți în Siria, Libia sau Republica Centrafricană. Moscova i-a trimis în orice țară în care a avut interese și în care nu au dorit să intervină în mod oficial.

Volodimir Zelenski a fost vizat de mai multe încercări de asasinare dar toate au dat greş până acum. Astfel, în ultimele zile, mai mulţi mercenari din gruparea paramilitară Wagner și din forțele speciale cecene au fost trimiși să-l „scoată din joc” pe Zelenski.

Având în vedere că Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declanșat o operațiune militară pe 24 februarie 2022, pe teritoriul Ucrainei, Volodimir Zelenski este considerat inamicul numărul 1 al Moscovei, iar familia să obiectivul secund. Așadar, vom vedea dacă miile de militari din Orientul Mijlociu care vor lupta pentru Rusia vor face o diferență în război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *