Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia plănuiește să anexeze Donețk și Lugansk, spun SUA

Rusia plănuiește să anexeze Donețk și Lugansk, spun SUA

03 mai 2022, 07:59, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Sunt rapoarte venite din SUA care arată faptul că Rusia plănuiește să anexeze Donețk și Lugansk făcând referendumuri ”false”. Modelul este unul folosit în trecut în speța Crimeea. La acea dată, Vladimir Putin a organizat un referendum de anexare, iar rezultatul a fost unul favorabil.

Vă aducem aminte faptul că Vladimir Putin a recunoscut ambele regiuni ca fiind de sine stătătoare. S-a întâmplat pe 21 februarie 2022 cu doar trei zile înainte de invazie. La ședința lui Vladimir Putin au participat și cei doi lideri ai Luganskului și Donețkului.

Rusia intenționează să anexeze Donețk și Lugansk din Ucraina

Rusia intenționează să anexeze Donețk și Lugansk din Ucraina cu alegeri „false”, spun SUA. Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a declarat luni reporterilor la Washington.

Potrivit celor mai recente rapoarte, credem că Rusia va încerca să anexeze „Republica Populară Donețk” și „Republica Populară Lugansk” la Rusia. Rapoartele afirmă că Rusia intenționează să organizeze referendumuri la aderarea undeva la mijlocul lunii mai. Carpenter a spus că Statele Unite cred, de asemenea, că Rusia ia în considerare un plan similar într-o a treia regiune, Herson, unde Moscova și-a consolidat recent controlul și a impus utilizarea rublei. Asemenea referendumuri false – voturi fabricate – nu vor fi considerate legitime, nici încercările de a anexa un teritoriu suplimentar ucrainean.

Carpenter a spus că este, de asemenea, posibil ca liderii Rusiei să încerce să preia alte părți ale Ucrainei, impunând „marionete” în guvernele locale și forțând oficialii aleși în mod democratic. El a spus că acesta părea să fie scopul inițial al Moscovei la Kiev – un plan care includea instalarea unei noi constituții în Ucraina – dar că forțele ruse au fost forțate să se retragă în estul și sudul țării după ce nu au reușit să cucerească capitala. Analiștii au mai afirmat faptul că actuala campanie militară este

Rusia atacă estul Ucrainei

Rapoartele arată faptul că Rusia și-a concentrat efortul militar spre estul Ucrainei, în special în zona Donbas. Orașul Mariupol este bombardat constant, dar cele două părți beligerante au acceptat evacuarea civililor din zonă.  Apărătorii ucraineni au dejucat cu succes 24 de atacuri rusești, precum și au distrus șase tancuri, cinci sisteme de artilerie și 22 de unități de echipamente blindate de luptă, potrivit ultimului raport operațional al Statului Major al forțelor armate al Ucrainei.  În altă ordine de idei există un raport al ONU despre numărul de civili uciși în Ucraina. Numărul deceselor civililor din Ucraina a depășit luni 3.000 de persoane, potrivit biroului ONU pentru drepturile omului (OHCHR).

De la începutul invaziei ruse din 24 februarie, OHCHR a înregistrat 3.153 de morți de civili în Ucraina – dar estimează că bilanțul real va fi probabil „considerabil mai mare”. Posibilele discrepanțe în cifrele înregistrate provin din dificultatea de a primi informații din anumite zone ale țării și rapoarte care sunt încă în curs de coroborare. Aceasta include lipsa verificării unui număr mare de victime civile din locuri precum orașul-port asediat Mariupol.

Așadar, vom vedea dacă Rusia va anexa Donețk și Lugansk pe modelul din Crimeea din 2014 când, după luptele separatiste a fost organizat un referendum.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *