Prima pagină » Coronavirus » Rusia, peste 5.000 de cazuri de coronavirus. Situaţia este alarmantă
Rusia, peste 5.000 de cazuri de coronavirus. Situaţia este alarmantă

Rusia, peste 5.000 de cazuri de coronavirus. Situaţia este alarmantă

16 aug. 2020, 10:37,
BZI.ro, în Coronavirus

Rusia a raportat peste 5.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul total al cazurilor raportate a fost de 5,061, bilanţul ajungând la 917,884.

Autorităţile din Rusia au precizat faptul că 119 persoane au decedat, iar bilanţul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 15, 617.

Rusia, peste 5.000 de cazuri de coronavirus

Totodată 729,411 s-au vindecat de pe teritoriul Rusiei s-au vindecat de coronavirus. Persoanele supraponderale sau obeze sunt prezente în număr mare în unitățile de terapie intensivă care tratează pacienți cu Covid-19. Analizele au indicat o legătura puternică între obezitate și riscul de complicații grave.

Un nou studiu confirmă existența unui risc crescut de deces la pacienții care suferă de obezitate și de Covid-19. În scopul acestei cercetări, publicat în Analele de medicină internă, cercetătorii au urmărit 6.916 de persoane cu obezitate afectate de coronavirus.

Rezultat? Obezitatea joacă un rol important în riscul de deces din cauza Covid-19, în special la pacienții de sex masculin și populațiile mai tinere. De asemenea, este specificat faptul că pacienții supraponderali ar avea de patru ori mai multe șanse să moară în 21 de zile de la diagnosticare decât pacienții cu o greutate normală.

Într-un raport al Centrului Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă din Londra publicat în martie, cercetătorii britanici au descoperit deja că majoritatea pacienților internați la terapie intensivă erau afectați de excesul de greutate sau de obezitate, notează femmeactuelle.fr. Aproximativ șapte din zece pacienți erau obezi.

Față de numărul de cazuri alarmante de Covid-19 la persoanele supraponderale, comunitatea științifică a început să speculeze încă de la începutul epidemiei. Pentru Frédéric Altare, cercetător la Inserm Nantes, urmele eșecului imunitar nu trebuie exclus: „Știm acum că mulți pacienți obezi au o disfuncție imunitară. Dar la persoanele obeze, aceasta există ca o stare constantă de alertă a organismului care creează o suprainflamare permanentă.”

„Ar fi apoi un cerc vicios: acești pacienți care au deja capacități respiratorii slăbite se autodistrug cu limfocitele proprii. Acest fenomen singur ar putea justifica cazurile mai severe”, a explicat cercetătorul, potrivit sursei citate.

Ce efecte adverse prezintă fiica lui Vladimir Putin după ce a făcut vaccinul rusesc!

Rusia a dezvoltat primul vaccin anti-coronavirus, iar faţa lui Vladimir Putin a făcut acest vaccin. Președintele rus anunță care sunt efectele adverse.

„Din ce ştiu eu, vaccinul împotriva infectării cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, într-o premieră mondială”, a spus marți preşedintele rus, Vladimir Putin

Puţin a transmis că faţa lui a prezentat temperatură ușoară după ce i s-a administrat a doua injecție. Ulterior, starea ei s-a ameliorat repede, iar în prezent aceasta nu prezintă niciun alt simptom.

“Și asta este totul. După a doua injecție, a doua vaccinare, temperatura a crescut și ea puțin, dar apoi totul a ajuns la normal, se simte bine, iar titlurile (anticorpi pentru coronavirus) sunt mari”, a spus președintele rus.

”Știu că acest vaccin așa cum ați spus, a fost făcut pe baza vectorilor adenovirali, dar avantajul, în opinia mea, este că a fost creat pe baza vectorilor adenovirali umani, și funcționează mai exact, formează un anticorp stabil și o imunitate celulară, știu foarte bine acest lucru, pentru că una dintre fiicele mele a primit un astfel de vaccin. Cred că, în acest sens, a luat parte la experiment “, a mai afirmat Putin la o întâlnire cu membrii guvernului.

Președintele Vladimir Putin nu a vrut să menționeze care dintre cele două fiice ale sale şi-a injectat vaccinul, Maria sau Ekaterina. Conform presei din Rusia, există probabilitatea ca Maria Vorontsova să fie cea care a testat vaccinul, pentru că ea a absolvit Medicina și este implicată în construcția unui spital în apropiere de Sankt Petersburg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *