Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia oprește bombardamentele în Mariupol și Volnovakha, pentru ca civilii să fie evacuați. Anunțul vine din partea Ministerului rus al Apărării
Rusia oprește bombardamentele în Mariupol și Volnovakha, pentru ca civilii să fie evacuați. Anunțul vine din partea Ministerului rus al Apărării

Rusia oprește bombardamentele în Mariupol și Volnovakha, pentru ca civilii să fie evacuați. Anunțul vine din partea Ministerului rus al Apărării

05 mart. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat, că forțele ruse vor opri bombardamentele asupra orașelor Mariupol și Volnovakha, pentru ca populația civilă să poată fi evacuată în siguranță.

Ministerul rus al Apărării: „Partea rusă declară un regim de încetare a focului”

Rusia a luat o decizie de ultim moment în ceea ce privește atacurile asupra Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a anunțat în urmă cu puțin timp că armata lui Putin oprește sâmbătă bombardamentele în Mariupol și Volnovakha, pentru crearea de coridoare umanitare și pentru evacuarea civililor:

„Astăzi, 5 martie, începând cu ora 10.00, ora Moscovei, partea rusă declară un regim de încetare a focului și deschide coridoare umanitare pentru ieșirea civililor din Mariupol și Volnovakha. Coridoarele umanitare și rutele de ieșire au fost convenite cu partea ucraineană”, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit CNN.

Peste 1, 2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara

Cele mai recente date transmise de ONU arată că peste 1,2 milioane de refugiați au părăsit Ucraina de la începutul invaziei rusești.

Potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, dintre cei 1.209.976 de ucraineni care au fugit, mai mult de jumătate au trecut în Polonia. Restul au ales să meargă în România, Ungaria, Slovacia sau Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *