Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat tentative de a comite atacuri in jurul instalatiilor nucleare de pe teritoriul Federatiei Ruse.
„În ceea ce privește atacurile teroriste, da, acesta este un lucru atât de grav. Aceasta este, în esență, utilizarea metodelor teroriste. Vedem acest lucru în asasinarea oficialilor din teritoriile eliberate. Vedem acest lucru chiar și în încercările de a efectua atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse, inclusiv – nu știu dacă au existat informații publice în această privință – chiar încercări de a efectua atacuri teroriste, dacă nu chiar la instalațiile în sine, apoi în jurul instalațiilor noastre nucleare, centrale nucleare de pe teritoriul Federației Ruse”, a declarat Putin reporterilor de la Samarkand, relatează Interfax.
„Vedem toate acestea, le controlăm, desigur. Vom face totul pentru a preveni evoluțiile negative. Răspunsul va fi dacă nu înțeleg în cele din urmă că astfel de metode sunt inacceptabile. De fapt, ele nu se deosebesc de metodele terorismului”, a spus Putin.
Vladimir Putin dezvăluie motivul pentru care a început războiul
Președintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Occidentul că dorește dezmembrarea Rusiei și a spus că şi-a trimis forțele armate în Ucraina, în luna februarie, pentru a preveni acest lucru.
Vorbind la un summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai și discutând public despre război pentru prima dată de când armata ucraineană a învins trupele rusești în regiunea Harkov, săptămâna trecută, Putin a amenințat cu atacuri asupra infrastructurii ucrainene și a spus: „Vom vedea cum se termină (contraofensiva ucraineană)”, relatează Rador.
„Volodimir Zelenski nu este pregătit să poarte discuții de pace”
Președintele rus Vladimir Putin a lăudat vineri eforturile omologului său turc Recep Tayyip Erdogan de a pune capăt războiului din Ucraina, adăugând însă că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu este pregătit să poarte discuții de pace.
Vorbind la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai din Uzbekistan, Putin a spus că preşedintele Erdogan a propus mereu întâlniri cu dl Zelenski – deși nu a făcut acest lucru şi de această dată, la întâlnirea lor de această dată de la Samarkand – și că liderul turc şi-a adus o „contribuție semnificativă” la încercările de a pune capăt conflictului, potrivit Rador.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că întâlnirea sa cu președintele chinez Xi Jinping din ziua precedentă, la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai din Uzbekistan, a fost „normală”.
Rusia nu se grăbește să-și încheie „operațiunea militară specială” din Ucraina
Adresându-se reporterilor după summit, Putin a spus că a discutat despre măsurile de stimulare a comerțului dintre Rusia şi China în timpul întâlnirii sale cu Xi, ale cărui „preocupări” cu privire la războiul din Ucraina liderul rus le-a recunoscut public pentru prima dată în timpul sesiunii.
Putin a mai spus că Rusia nu se grăbește să-și încheie „operațiunea militară specială” din Ucraina și că preia treptat controlul asupra teritoriului ucrainean, relatează Rador.
Președintele rus a mai cerut vineri şi soluționarea problemelor rămase pentru exporturile de îngrășăminte rusești și eliminarea restricțiilor privind exporturile de îngrășăminte din Belarus, generate de sancțiunile occidentale.
Exportatorii ruși de îngrășăminte se confruntă cu probleme cu transportul de mărfuri și asigurări, le-a spus dl Putin jurnaliştilor. Președintele a anunţat că nu a decis încă dacă va participa personal la summitul G20 din Indonezia, în luna noiembrie. Cu toate acestea, Putin a declarat că Rusia va fi reprezentată la întâlnire.
Ce era daca Zelenschi aplica acordurile de la Minsk (semnate si de Ucraina)? Ce era daca dadea autonomie Donbasului, ce era daca nu persecuta vorbitorii de rusa? Nu ar mai fi fost razboi. Dar lui ii convine razboiul. A adunat peste 100 milioane in conturi – asa a spus un senator SUA.
ce fumezi,ce bei,unde auzi stirile pe care le caci?
Pe zelenschi il doare la basca de tot. Este o sluga cu viitorul asigurat. Vile in Italia, conturi in paradisuri fiscale. Are bani de n-o sa-i poata cheltui cat mai traieste. Razboiul l-a imbogatit. De aceea si vrea mai mult razboi, ca sa se imbogateasca si mai tare. N-au decat sa moara toti ucrainenii, el si nevasta-sa au poze in Vogue. Niste ticalosi.
mananci kkt si pe deasupra mai sugi si bota pe net fraiere esti un troll putlerist pasol na turbinca!
Din momentul in care a inceput sa-i bombardeze si sa le interzica limba materna, Kievul a pierdut dreptul de a guverna cetatenii de etnie rusa .
Niciun ucrainean din cei 300 care au venit la Târgul locurilor de muncă dedicat acestora nu s-a angajat.
Ce spune Andrei Marga:
Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii: Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, Romaniei – Bucovina și Rusiei – Donbas și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări, ne cramponăm, asta este, va fi conflict.
Acum ceva ani,ardelenii ca Marga cereau federalizarea României și strigau pe stadioane pașaport și granița pe Carpați că ei sunt europeni.Astazi când ordinele de la Budapesta sunt altele,au devenit brusc patrioți.Într-unul dintre rapoartele Consiliului Național al României pentru Studierea Arhivelor Serviciului de Securitate, se spune că Andrei Marga și soția sa Delia erau informatori ai Departamentului Securității Statului.
A pleca de la fantasma că dacă dai unui vecin agresiv o bucată de teren îl vei mulțumi, istoria a demonstrat că ne înșelăm. Dacă unui stat agresiv îi faci o cedare, va deveni și mai agresiv!
S-o luăm metodic:
1. Federalizarea a fost clamată de ardeleni pentru că s-au săturat de incompetența Bucureștiului. Germania este federală și trăiește foarte bine.
2. La momente bine alese, SRI pune în circulație informații cum că X sau Y au fost informatori. Scopul este de a-i discredita pe X și pe Y. De fapt, SRI este cel discreditat. Cazul Băsescu este emblematic. Când a fost ales președinte, de două ori, nu era informator. A devenit informator după ce nu a mai fost președinte.
3. Aici nu-i vorba de fantasme, ci de frații noștri din Bucovina și de drepturile lor legitime, pe care Ucraina le încalcă în mod sistematic. Desigur, Bucureștiului nu-i pasă. Pentru bucureșteni, granița este la bariera Chitilei. Ce este după nu contează.
4. România nu este un stat agresiv. Din contra. Sub conducerea Bucureștiului, România a devenit un stat bleg și slugarnic.
Continuare :
5. Andrei Marga nu spune că Bucovina de Nord, Herța și Buceagul ar trebui să revină României. Nu. El spune că ar trebui redate Republicii Moldova. De ce? Pentru că inițial, imediat după anexiune, R.S.S. Moldovenească includea și aceste trei regiuni. Ulterior, Stalin a rupt Bucovina de Bord, Herța și Buceagul și le-a dat Ucrainei.
Prin urmare, ceea ce cere Andrei Marga este un act de reparație istorică. Bucovina de Bord, Herța și Buceagul sunt de drept teritorii ale Republicii Moldova. Aranjamentele arbitrare dictate de Stalin trebuiau desființate mai de demult.
Cât era ministru, știe că toate guvernele României, România susține Carta ONU, potrivit căreia modificările de granița nu se fac în maniera pe care o încearcă Putin.
Mai e și fantasma neutralității, că România nu are ce căuta, că nu e treaba noastră. Treaba noastră e pentru că e vorba de valorile pe care statul român le-a construit de 30 de ani. Istoria arată că ori de câte ori am încercat să rămânem neutri în această zonă, pur și simplu nu ne-a ieșit. De pe vremea lui Carol I până la Ceaușescu, care uneori semnala stânga și o lua dreapta. Legat de guvernele în care Marga a fost parte, poziția României e împotriva sferelor de influență. Politic, diplomatic, vorbim de alianțe, nu de sfere de influență. E mare diferență între ele