Prima pagină » International » „Rusia nu are niciun interes să absoarbă pe nimeni”, spune Putin. Belarus și Rusia „găsesc răspunsuri la toate amenințările”
„Rusia nu are niciun interes să absoarbă pe nimeni”, spune Putin. Belarus și Rusia „găsesc răspunsuri la toate amenințările”

„Rusia nu are niciun interes să absoarbă pe nimeni”, spune Putin. Belarus și Rusia „găsesc răspunsuri la toate amenințările”

19 dec. 2022, 23:20, 3 ,
în International

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu intenționează să „absorbă” Belarus, ca răspuns la o întrebare în timpul unei conferințe de presă la Minsk, luni, cu omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko.

„Rusia nu are niciun interes să absoarbă pe nimeni. Pur și simplu nu este recomandabil astăzi. Acești critici fără scrupule din exterior fie nu înțeleg despre ce vorbesc, fie vorbesc despre asta intenționat, inducând în eroare oamenii care nu sunt cufundați în asta. Problema nu este o preluare. Problema este coordonarea politicii economice.Totul altceva este o prostie. Sunt încercări ale celor răi noștri de a încetini procesul nostru de integrare. Și fac asta doar pentru a nu obține concurenți eficienți și periculoși pe piețele mondiale. Asta e tot „, a spus Putin ca răspuns la întrebarea unui reporter despre presupusele zvonuri că Rusia dorește să absoarbă Belarus.

Ned Price: „Lukașenko și-a cedat în esență suveranitatea”

Putin a declarat că Belarus este cel mai apropiat aliat al Rusiei și a adăugat că se așteaptă ca în acest an schimburile comerciale între cele două state să atingă un record echivalent sumei de 40 de miliarde de dolari.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a spus că Putin, susținând că nu intenționează să absoarbă pe nimeni, „trebuie tratat ca culmea ironiei”.

„Am auzit aceste declarații de la președintele Putin, în același timp, din primele zile ale acestui conflict și din săptămânile premergătoare acestui conflict, am văzut că regimul Lukașenko și-a cedat în esență suveranitatea, și-a cedat independența Rusiei”, a spus Price.

Belarus și Rusia „găsesc răspunsuri la toate amenințările”

Lukașenko a spus, la rândul său, că, în pofida „unor asperități”, Belarus și Rusia „găsesc răspunsuri la toate amenințările”.

El și-a exprimat speranța că Occidentul va asculta „vocea rațiunii”, astfel încât să poată fi reluat dialogul pe teme de securitate, notează CNN.

Liderul de la Minsk a menționat, și el, strânsele relații economice cu Moscova, afirmând că, „grație conlucrării, Rusia și Belarus au reușit să depășească ‘posibilele consecințe negative’ ale sancțiunilor internaționale”.

Comentarii
  • doi teroristi unul mai mare ca celalalt,doi dictatori pe care istoria sper sa-i pedepseasca ca pe toti ceilalti

  • Ocuparea fizica a unei tari nu mai este la moda. Metoda moderna este transformarea tarii intr-o colonie si dijmuirea de catre metropola a valorilor pe care colonia le produce.

    Dijmuirea este asigurata de controlul exercitat de metropola asupra puterii locale prin metoda lead from behind – desi metropola dicteaza, nu iese niciodata in fata. Conduce colonia din umbra, prin intermediul slugilor care, ca prin minune, castiga alegerile. Avantajul metodei este ca metropola poate jumuli colonia fara a-si asuma nici o raspundere. Raspunderea este a slugilor din colonie..

    Slugile sunt alese astfel incat sa nu indrazneasca sa ridice capul. Sunt nulitati care prin propriile merite nu ar fi ajuns niciodata in functiile in care au fost propulsate de catre ambasade. Ca urmare voi fi executanti docili ai ordinelor metropolei.

    Exemple de slugi? Le vedeti singuri. Si la Cotroceni, si la Guvern.

  • uai tudor daca nu-ti place sa traiesti ca sluga in occident,poti fi mujic la putler sau in china nu te tine aici nimeni cu japca,insa intrebare: de ce oare toti vor sa traiasca in decadentul occident plin de slugi si nu vor sa traiasca in „democratia”rutziei si a chinei,no zii!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`