Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia: Livrarea de arme grele Ucrainei amenință securitatea europeană
Rusia: Livrarea de arme grele Ucrainei amenință securitatea europeană

Rusia: Livrarea de arme grele Ucrainei amenință securitatea europeană

28 apr. 2022, 22:31, 2 ,
în Razboi în Ucraina

Astăzi, 28 aprilie, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a informat, în cadrul unei conferințe zilnice de presă, că livrările de arme grele spre Ucraina de către țările occidentale reprezintă o amenințare pentru securitatea continentului european.

„În sine, tendinţa de a pompa arme, inclusiv grele, în Ucraina şi în alte ţări reprezintă o acţiune care ameninţă securitatea pe continent şi provoacă instabilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Rusia va considera armele furnizate Ucrainei drept „ținte legitime”

Cu privire la afirmațiile făcute de ministrul britanic de Externe, Liz Truss, care a declarat ieri că țările care se opun invaziei Rusiei în Ucraina trebuie să își dubleze sprijinul, inclusiv prin furnizare de arme grele, tancuri și avioane, Peskov a răspuns că armele furnizate Ucrainei vor fi considerate „ținte legitime” pentru Rusia.

Nu este primul avertisment de acest fel, care vine din partea Rusiei.

În acest sens, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat săptămâna aceasta NATO că „luptă împotriva Rusiei printr-un interpus şi înarmează acest interpus”.

Moscova a criticat livrările Pentagonului către Ucraina

Moscova a criticat de asemenea livrările Pentagonului către Ucraina a unor elicoptere de fabricaţie rusească care erau destinate – conform unui contract ruso-american din 2011 – Afganistanului.

„Decizia SUA de a furniza Ucrainei elicopterele „afgane” încalcă grav dreptul internaţional şi contractele ruso-americane respective”, a denunţat într-un comunicat Serviciul federal rus de cooperare tehnico-militară (FSVTS).

Putin amenință că va răspunde fulgerător la orice atac venit din exterior

Rusia a catalogat în mod constant NATO şi Occidentul drept agresori care au forţat-o să-şi apere propria securitate.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri: „Dacă cineva are intenţia să intervină din exterior în evenimentele în curs de desfăşurare în Ucraina şi să creeze ameninţări strategice pentru Rusia care sunt inacceptabile pentru noi, ar trebui să ştie că loviturile noastre de răspuns vor fi fulgerătoare”.

Comentarii
  • Țintele sunt legitime doar pe teritoriul Ucrainei, boule! Dacă eu fac mișcări de trupe și armament pe teritoriul meu, nu înseamnă că le trimit în Ucraina și tu mă poți ataca în țara mea, boule din nou! Puie lui Mutin și soldaților ruși, vă așteptăm cu drag!

  • ii asteptam sa le dam la cioc…..natia rusa trebuie starpita definitiv de pe fata pamantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *