Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia interzice intrarea în țară a 29 de jurnaliști britanici
Rusia interzice intrarea în țară a 29 de jurnaliști britanici

Rusia interzice intrarea în țară a 29 de jurnaliști britanici

14 iun. 2022, 20:14,
în Razboi în Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat astăzi, potrivit BBC, că Rusia a interzis intrarea în țară pentru zeci de jurnaliști de origine britanică, împreună cu personalități din industria de apărare. 29 de jurnaliști au primit interdicție, printre care Clive Myrie, Orla Guerin și Paul Adams de la BBC, care au relatat din Ucraina de la începutul războiului.

Pe lista transmisă astăzi de către ruși mai figurează și directorul general al BBC, Tim Davie, editorii ziarelor Times, Daily Telegraph, Guardian, Daily Mail și Independent, precum și jurnaliști de la Sky, Channel 4 și ITV.

Măsura este răspuns la sancțiunile occidentale impuse presei din Rusia

Moscova a transmis că această măsură este un răspuns la sancțiunile occidentale și la presiunile exercitate asupra instituțiilor sale de presă de stat. Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a acuzat pe jurnaliștii sancționați că „răspândesc în mod intenționat informații mincinoase și unilaterale despre Rusia și despre evenimentele din Ucraina și Donbas”.

Comunicatul a mai spus că aceștia „contribuie la alimentarea rusofobiei în societatea britanică”.

Alte persoane cărora le-a fost interzisă intrarea în Rusia

Pe lângă cei 29 de jurnaliști, au fost interzise și 20 de „persoane care au legătură cu industria de apărare” din Marea Britanie. Șeful Statului Major al Marinei, Ben Key, și personalități de rang înalt de la firmele de apărare și aerospațială BAE Systems și Thales UK se numără printre cei incluși pe listă.

Ministerul rus de Externe a declarat că lista a fost întocmită ca răspuns la „acțiunile antirusești ale guvernului britanic, care a impus sancțiuni personale împotriva unor jurnaliști de frunte din țara noastră și a șefilor de companii din industria de apărare rusă”.

Pe lista neagră a Kremlinului se află deja prezentatorii TV Dmitri Komarov, Nikolai Serga și Andrei Bedniakov, muzicienii Alexei Potapenko și Anastasia Kamensko, cunoscuți ca Potap și Nastya, Svetlana Loboda, Dmitri Monatik, Sviatoslav Vakarciuk (Ocean Elzy), Andrei Danilko (Verka Serdiucika), Ivan Dorn, Ievgeni Milkovski (Nerves), Yuri Kaplan (Valentin Strikalo), Alina Pash, Nadezhda Dorofeeva sau Alexei Zavgorodniy (Time and Glass), precum și actrița Mila Savitskaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`