Prima pagină » International » Rusia înregistrează un medicament făcut cu plasma pacienților care au trecut prin COVID-19
Rusia înregistrează un medicament făcut cu plasma pacienților care au trecut prin COVID-19

Rusia înregistrează un medicament făcut cu plasma pacienților care au trecut prin COVID-19

02 apr. 2021, 14:40,
George Cristian, în International

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat un medicament bazat pe plasma din sânge a pacienților care au depășit boala, Covid-globulina .

Acest lucru a fost anunțat joi de corporația de stat, Rostej , o companie a Companiei Naționale de Imunobiologie , care a creat medicamentul. „Medicamentul Covid-globulină a devenit primul medicament de acest gen împotriva Covid-19 înregistrat în lume” , se arată în declarația corporației.

Fabricat din 2,5 tone de plasmă

Departamentul de Sănătate din Moscova a furnizat Companiei Naționale de Imunobiologie Rostej 2,5 tone de plasmă donatoare . Donatorii sunt pacienți care au trecut de boală și au generat anticorpi, a căror utilizare ar contribui la depășirea bolii și ar facilita sistemul imunitar să creeze rapid anticorpi singuri, se arată în comunicat.

Medicamentul a fost înregistrat pe baza rezultatelor studiilor preclinice și a primei faze a studiilor clinice, care a demonstrat siguranța sa, conform declarației, nu au existat efecte secundare și că acțiunea sa neutralizantă a fost demonstrată.

Un medicament care ar putea vindeca COVID-19

Certificatul de înregistrare permite utilizarea Covid-globulinei pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani , deși în acest medicament va fi utilizat doar în spitalele din Moscova ca parte a cercetărilor pentru tratamentul pacienților cu variante moderate și severe. A doua și a treia fază clinică vor începe la începutul lunii aprilie și vor dura șase luni.

Sergei Chémezov , CEO al Rostej, a subliniat că medicamentul „nu este destinat prevenirii, ci în mod specific tratamentului infecției Covid”. Pentru a combate prevenirea pandemiei, Rusia a făcut deja vaccinul Sputnik.

Rusia are deja un vaccin împotriva COVID-19

Oficialităţile din Rusia se laudă ca ei au produs primul vaccin împotriva COVID-19 din lume. Sputnik V este vaccinul anunţat de autorităţile ruse dar care incă nu a fost livrat în Europa. De altfel, la nivel de Uniune Europeană este doar o singură ţară care administrează vaccinul, aceasta fiind Ungaria.

La nivel de Comisie Europeană se vorbeşte despre acceptarea vaccinului pe piață, una dintre ţările care şi-ar dor intrarea acestuia fiind Germania, dar şi Franța care a avut o poziţie mai echilibrată.

Rusia a atras critici atunci când a anunțat primul vaccin din lume aprobat pentru coronavirus pentru uz public în august – chiar înainte de finalizarea studiilor cruciale de fază 3.

În studiile de fază 1 și 2 ale vaccinului, numit Sputnik V, toți cei 76 de participanți la studiu au dezvoltat anticorpi împotriva virusului care provoacă Covid-19, potrivit raportului de vineri din The Lancet.

Rusia nu este foarte încrezătoare că vaccinul Sputnik împotriva coronavirusului va fi aprobat în Uniunea Europeană prea curând, a anunțat fondul suveran rus, sâmbătă, în contextul în care serul dezvoltat în Rusia a intrat în procedura de evaluare a Agenției Europene a Medicamentului. Totuși eu au spus că sunt pregătiți să livreze 100 milioane de doze de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *