Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia cere Ucrainei să accepte pierderea teritoriilor separatiste
Rusia cere Ucrainei să accepte pierderea teritoriilor separatiste

Rusia cere Ucrainei să accepte pierderea teritoriilor separatiste

14 iul. 2022, 21:59,
în Razboi în Ucraina

Adjunctul ministrului rus de externe, Andrei Rudenkodans, a declarat că Rusia este pregătită să reia negocierile privind un viitor acord de pace, dar „va insista mai ales asupra unui răspuns clar” la cererile sale, potrivit Le Monde.

El a spus că, înainte de orice negocieri, Ucraina va trebui să accepte „realitățile teritoriale existente” în Crimeea și în regiunile Donețk și Lugansk, a declarat acesta, pentru agenția rusă de presă Interfax. Kievul, la rândul său, a exclus în mod repetat orice concesii teritoriale.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 și a recunoscut ca independente teritoriile separatiste ale autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk cu câteva zile înainte de invazia sa în Ucraina, la 24 februarie.

Coreea de Nord recunoaște autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk

Coreea de Nord a recunoscut independența regiunilor separatiste pro-ruse Donețk (RPD) și Lugansk (RPL), după Siria, care a recunoscut în 29 iunie independența acestora.

„Republica Populară Democrată Coreeană a recunoscut astăzi Republica Populară Donețk. Statutul internațional al Republicii Populare Donețk și statutul său de stat continuă să se întărească. Aceasta este o altă victorie pentru diplomația noastră. Suntem recunoscători oamenilor din RPDC pentru sprijinul atât de important al oamenilor din Donbass. Această decizie politică va deveni baza dezvoltării ulterioare a relațiilor în sfera economică. Parteneriatul bilateral va spori geografia comerțului pentru întreprinderile din statele noastre. Sunt sigur că ne așteaptă o cooperare activă și fructuoasă”, a scris pe Telegram liderul separatist pro-rus Denis Pușilin.

Reprezentanța separatiștilor la Moscova a publicat o fotografie în care reprezentantul său Olga Makeieva primește ceea ce a descris ca fiind o scrisoare de recunoaștere din partea ambasadorului nord-coreean Sin Hong Chol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *