Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Ce își doresc să obțină

Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Ce își doresc să obțină

04 apr. 2022, 13:55,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU care să se pronunţe asupra ”provocărlor pline de ură” comise, potrivit Moscovei, de Ucraina la Bucea, unde trupe ruse sunt acuzate de atrocităţi împotriva civililor, relatează AFP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat duminică pe liderii ruşi de ”tortură” şi ”crime”, în urma descoperirii, la Bucea, în regiunea Kiev, a unor gropi comune şi a sute de cadavre ale unor civili.

Moscova dezminte că a ucis civili

”În lumina provocărilor pline ură ale radicalilor la Bucea, Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, luni”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter adjunctul ambdadorului rus la ONU Dmitri Polianski.

Ministerul rus al Apărării anunţă că imaginile cu cadavre de pe străzle oraşului sunt ”o nouă producţie a regimului de la Kiev pentru presa occidentală”.

Un oficial din cadrul Guvernului Statelor Unite a denunţat această solicitare a Rusiei la Consiliului de Securitate al ONU.

Rusia cere o reuniune a Consliului de Securitate al ONU

”Rusia a recurs la acelaşi scenariu ca în Crimeea şi Alep. Obligată să apere ceea ce nu poate fi apărat (atrocităţile de la Bucea), Rusia cere o reuniune a Consliului de Securitate al ONU pentru a stinge indignarea şi a cere socoteală”, a denunţat duminică, într-un mesaj postat pe Twitter, o reprezentantă a Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Samantha Power, o fostă ambasadoare americană la ONU.

”Nimeni nu crede acest lucru”, a subliniat ea.

Masacru în Bucha. Circa 400 de morţi au fost îngropaţi într-o groapă comună

O parte din trupele ruseşti s-au retras din zona Kievului pentru a se reorganiza şi în urmă loc au lăsat fără suflare peste 400 de civili. Cadravele, găsite pe străzi, au fost ridicate şi conduse la gropile comune pentru a fi îngropaţi.

„Trebuie să mergeți în Bucha să vedeți crimele comise de armata rusă. Avem mult de lucru cu minele. Cred că acesta este un teritoriu foarte murdar. După acest război veți vedea mizeriile și molozul lăsat în urmă de aceste tancuri rusești. Și veți mai vedea corpurile incendiate ale invadatorilor ruși”, a transmis ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov.

Locuitorii din zonă care au reuşit să scape cu viaţă au transmis că au văzut oameni care ardeau în autoturisme. De asemenea, ruşii au fost acuzaţi de nazism.

„Este un adearat genocid aici. În Bucha am văzut mașini cu oameni care ardeau înăuntru. Într-o mașină am văzut chiar trupul unui copil arzând. Este absolut oribil. Trupele rusești pur și simplu omorau civili. Putin este că un Hitler al secolului 21. Doar omoară oameni, oameni nevinovați, iar rușii sunt naziști. Eu nu cred în negocierile pentru pace. Cred că Putin va continuă războiul”, a declarat un locuitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *