Prima pagină » International » Rusia atacă Ucraina: „O zi neagră pentru Europa”

Rusia atacă Ucraina: „O zi neagră pentru Europa”

24 feb. 2022, 11:26,
BZI.ro, în International

Bubuiturile continue să răsună pe întreg teritoriul Ucrainei. Rusia atacă Ucraina, iar întreaga Europa este extrem de îngrijorată. Cancelarul german Olaf Scholz a menționat că 24 februarie este o zi neagră pentru Europa. Politicienii occidentali reacţionează la izbucnirea războiului împotriva Ucrainei, pe care Putin l-a numit „o operaţiune militară specială în Donbass”.

Potrivit lui Olaf Scholz, aceasta este o „încălcare flagrantă a dreptului internațional”. Atacul rusesc nu a fost „cu nimic justificat”, a spus el. „Rusia trebuie să oprească aceste ostilități imediat”, a cerut Scholz. Potrivit acestuia, Germania este solidară cu Ucraina și poporul ei. Cancelarul german a menționat că această încălcare este o rușine pentru Rusia.

annalena baerbock

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a condamnat ferm acțiunile militare împotriva Ucrainei

Rusia atacă Ucraina: Germania condamnă acțiunile militare împotriva Ucrainei

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a condamnat ferm acțiunile militare împotriva Ucrainei.

„Prin atacul său asupra Ucrainei, Rusia încalcă cele mai elementare reguli ale ordinii internaționale. Comunitatea mondială nu va uita această zi plină de rușine pentru Rusia”, a spus ministrul german de externe.

De asemenea, Șeful Comisiei Europene a menționat că va trage la răspundere Kremlinul pentru fapta comisă. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat atacul. Uniunea Europeană nu va trece cu vedere faptele săvârșite de Kremlin, a promis ea. Von der Leyen a adăugat că gândurile ei sunt la Ucraina, la locuitori nevinovați, bărbați, femei și copii.

ursula von der leyen zambind

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat atacul

La atacul Rusiei a reacționat și Joe Biden, președintele american. Într-o conversație telefonică cu liderul ucrainean Vladimir Zelenski, președintele american Joe Biden, a descris incidentul drept un „atac neprovocat și nejustificat” al Federației Ruse. G7 și aliații SUA vor impune sancțiuni severe Rusiei, a promis el. Washingtonul va continua să sprijine Ucraina și poporul ei, a adăugat Biden.

Boris Johnson: Putin a ales calea vărsării de sânge și a distrugerii

Premierul britanic Boris Johnson și-a exprimat „oroarea față de evenimentele catastrofale din Ucraina”. El a discutat despre pași suplimentari cu Zelenski, a declarat șeful Cabinetului pe Twitter.

boris johnson

Premierul britanic Boris Johnson și-a exprimat „oroarea față de evenimentele catastrofale din Ucraina”

„Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a ales calea vărsării de sânge și a distrugerii”, a rezumat el.

Președintele Ucrainei a îndemnat populația să stea acasă, dacă este acest fapt este posibil. S-au auzit explozii în mai multe orașe, a declarat el.

„Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice. Vom învinge pe toți”, a subliniat Zelenski.

În noaptea de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat lansarea unei „operațiuni militare speciale în Donbass” pentru a proteja oamenii care „au fost supuși genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Afirmațiile lui Putin de genocid au fost anterior respinse atât de Uniunea Europeană, cât și de Națiunile Unite. Politicienii occidentali l-au acuzat pe președintele rus de minciună.

În seara zilei de 21 februarie, Rusia a recunoscut separatiștii „DNR” și „LNR”. Ulterior, președintele rus Vladimir Putin a spus că independența acestor entități este recunoscută în granițele regiunilor Donețk și Lugansk din Ucraina. Consiliul Federației din Rusia a permis președintelui să folosească armata în estul Ucrainei, lângă granițele căreia erau concentrați aproximativ 150.000 de militari ruși.

vladimir zelenschi

Președintele Ucrainei a îndemnat populația să stea acasă

Din moment ce Rusia a atacat Ucraina, Kievul și comunitatea mondială au condamnat aspru încălcarea gravă a integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei. Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA au decis noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *