Prima pagină » Actualitate » Rusia ar putea reduce producția de petrol, și îi va aplica umanității un knock down

Rusia ar putea reduce producția de petrol, și îi va aplica umanității un knock down

06 iul. 2022, 13:19, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Faptul că Rusia ar putea reduce producția de petrol le dă fiori reci celor de la JPMorgan, una dintre cele mai vechi bănci americane din lume. Analiștii americani au arătat faptul că omenirea ar putea intra în colaps dacă Rusia ia decizia de a limita exportul.

Asta în condiţiile în care UE a impus un emargo pe petrolul rusesc, iar lista sancțiunilor aplicate către Kremlin este una uriașă.

Rusia ar reduce producția de petrol

Imediat după invadarea Ucrainei de către Rusia, prețul mondial al petrolului a crescut peste 100 de dolari pe baril, atingând 130 de dolari pentru țițeiul Brent pe 8 martie. Teama predominantă a fost că aprovizionarea substanțială rusă va fi pierdută pe piața mondială fie prin sancțiuni occidentale, fie printr-o decizie voluntară. de Moscova ca răzbunare față de sprijinul occidental pentru Ucraina. Acest lucru a fost mai ales îngrijorător atunci când lumea se lupta deja să asigure suficient petrol suplimentar pentru a satisface cererea în creștere rapidă, pe măsură ce restricțiile COVID au început să se reducă.

În totalitate, Rusia exportă o cantitate de 7 milioane de de barili în fiecare zi. Dacă Rusia face un gest extrem, cel de a reduce la 2 milioane cantitatea de petrol livrată în exterior pe zi, prețul barilului ar ajunge la 380 de dolari:

„Având în vedere nivelul ridicat de stres de pe piața petrolului, o reducere de 3,0 milioane bpd ar putea duce la creșterea prețului Brent-ului global la 190 USD/bbl, în timp ce în cel mai rău caz, o reducere de 5 milioane bpd ar putea duce prețul petrolului la 380 USD stratosferic. /bbl”, a spus JPMorgan.

JP Morgan a văzut, de asemenea, scenarii alternative în care China și India nu cooperează cu G7 în ceea ce privește limitarea prețurilor sau în care Rusia redirecționează complet exporturile de la vest la est, dar își pierde puterea de stabilire a prețurilor. Este bine de menționat faptul că JP Morgan este o bancă americană și una dintre cele mai vechi instituții financiare din lume, istoria sa începând din anul 1823. Printre brandurile companiei se numără: J.P. Morgan, Chase și WaMu. Compania are afaceri în 60 de țări și deținea, în anul 2009, active în valoare de 2,2 trilioane de dolari.

Analistul politic H.D. Hartmann, anunț înfiorător

În cadrul unei emisiuni TV, moderatorul Mădălin Ionescu a punctat faptul că analiștii militari internaționali susțin că dacă petrolul va ajunge la 200 de dolari pe baril va fi pornit un război mondial pentru că nicio parte nu va ceda. Analistul politit H.D. Harmann consideră că există o reală problemă dacă se va ajunge la un asemenea preț. Practic, potrivit calculelor, un litru de motorină ar putea să coste 30 de lei, iar umanitatea nu ar face față unui astfel de scenariu. Ba mai mult, toate țările vor fi afectate:

Astăzi, metrul cub de gaz natural a ajuns la 1800 de dolari. Ieri era 1720 metrul cub. Dacă îţi creşte cu aproape 100 de dolari pe zi, vei ajunge la prețuri la care nu mai poți trăi. La 300 de dolari pe baril, prețul per litru va fi triplu, adică 30 de lei. Păi la 30 de lei litrul ai ucis orice. Nu există țară care să reziste la așa ceva. Trebuie spuse trei adevăruri:/

1. Rusia are capacitatea de a distruge piaţa mondială a petrolului şi gazului

2. A influențat în mod evident piața grânelor din Europa

3. Să nu uităm că Rusia a dovedit că poate ataca în toate azimuturile. a explicat analistul H.D. Hartmann.

În continuarea emisiunii TV, analistul a vorbit și despre gazele lichefiate și despre lovitura dată Japoniei de către Rusia. Așadar, ca o concluzie, dacă Rusia va reduce producția de petrol, umanitatea va intra în colaps.

Comentarii
  • lumea civilizata trebuie singura sa inchida toti robinetii care vin din Rusia. Daca ne prinde iarna si nu avem deznodamant cu Rusia, am pus-o cu totii…. atunci vezi presiune pe sectorul energetic …. europa e subjugata rusiei aparent… preturile sunt ridicate artificial de rusia acum la gaze si petrol, au profit mai mare anu asta decat in anii trecuti, in conditiile in care au scazut productia…

  • lumea civilizata … civilizatia este un pospai. da-i omului un bobarnac, sau promite-i bogatii, si-i sare civilizatia cat colo.

  • Pentru Vasile

    Nu exista crima pe care lumea civilizata sa n-o fi comis atunci cand a fost in interesul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *