Prima pagină » International » Rusia ar putea lua decizia care să declanșeze războiul cu Ucraina
Rusia ar putea lua decizia care să declanșeze războiul cu Ucraina

Rusia ar putea lua decizia care să declanșeze războiul cu Ucraina

11 feb. 2022, 19:15,
în International

Camera Inferioară a Parlamentului Rusiei (Duma de Stat) ar putea să urmeze indicaţiile guvernului privind apelul la recunoaşterea independenţei celor două regiuni secesioniste din estul Ucrainei, transmite Reuters.

Lunea viitoare, Duma de Stat este programată să se întâlnească pentru a stabili data votului asupra inițiativei unui grup de deputați, care au propus să i se ceară președintelui Vladimir Putin recunoașterea celor două republici autoproclamate, Doneţk şi Luhansk.

Preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, a declarat vineri că „este o problemă foarte serioasă, crucială. Discutăm despre apărarea vieţilor cetăţenilor şi compatrioţilor noştri”.

De asemenea, Volodin a anunţat noi consultări, în cadrul căror s-ar putea cere ministerului de Externe sau altor structuri guvernamentale să îşi precizeze poziţia, ceea ce ar însemna o amânare.

Recunoașterea regiunilor ar putea spori tensiunile cu Ucraina

Recunoaşterea oficială a regiunilor controlate din 2014 de separatiştii pro-ruşi ar putea intensifica şi mai multe tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, aflate deja la cote mari, după concentrarea de trupe ruseşti la frontiera ucraineană.

Preşedintele camerei a precizat că doar două grupuri parlamentare – comuniştii şi Rusia Dreaptă, care au împreună doar 85 de deputaţi din totalul de 450, doresc votarea imediată a apelului către Putin.

Decizia se va lua probabil într-un consiliu format din parlamentarii cu funcţii de conducere.

Viaceslav Volodin este membru al partidului pro-prezidențial Rusia Unită, care domină atât Duma, unde are 325 de deputați, cât și peisajul

Volodin este membru al partidului pro-prezidenţial Rusia Unită, care domină atât Duma, unde are 325 de deputaţi, cât şi peisajul politic din întreaga ţară. El a declarat că formaţiunea sa susţine o altă idee: trimiterea de echipamente militare şi alte ajutoare în regiunile separatiste.

Preşedintele american Joe Biden a trimis aproximativ 3.000 de militari în Germania, Polonia şi România pentru a consolida flancul estic al NATO, în faţa pericolului unei invazii ruse în Ucraina, care pare tot mai ridicat.

Joe Biden consideră că Vladimir Putin va ataca Ucraina

Într-o altă conferinţa de presă, președintele SUA anunța că este de părere că Vladimir Putin va ataca Ucraina. Joe Biden a menționat că Rusia nu va îndrăzni să intre într-un război total și că va avea de suferit pentru o astfel de acțiune.

„Dacă forțele militare ruse trec peste granița cu Ucraina, aceasta este o invazie reînnoită și va fi întâmpinată cu un răspuns rapid, sever și unit din partea Statelor Unite. Statele și Aliații noștri”.

Specialiștii au observat, în ultimele zile, mișcări masive de echipament militar și de soldați spre granița cu Ucraina.

În același timp, Rusia efectuează în prezent exerciţii militare comune cu Belarusul, pe teritoriul acestei foste republici sovietice, în apropierea frontierei cu Ucraina. În vecinătatea Ucrainei sunt acum concentraţi circa 100.000 de militari ruşi.

Moscova susţine că nu are intenţia de a invada Ucraina, iar Occidentul îşi contină eforturile diplomatice occidentale pentru evitarea unui astfel de scenariu. Rusia tocmai a început exerciții militare masive cu Belarusul vecin, iar Ucraina a acuzat Rusia că îi blochează accesul la mare.

Kremlinul spune că dorește să impună „linii roșii” pentru a se asigura că fostul său vecin sovietic nu se alătură NATO.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`