Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia ar putea fi exclusă din ONU dacă Congresul SUA va vota rezoluția
Rusia ar putea fi exclusă din ONU dacă Congresul SUA va vota rezoluția

Rusia ar putea fi exclusă din ONU dacă Congresul SUA va vota rezoluția

25 feb. 2022, 11:35,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Rusia ar putea fi exclusă din ONU dacă rezoluția prin care se solicită acest lucru va fi votată în Congresul SUA. Vorbim despre excluderea țării din Consiliul de Securitate al ONU, iar cerința este din ce în ce mai susţinută de republicani dar și de democrați.

Acest lucru ar sta la baza unui nou set de sancţiuni pe care SUA îl aplică Rusiei după ce Vladimir Putin a început războiul în Ucraina. Oricum, oficialii americani printre care și Joe Biden menţionau faptul că sancţiunile aplicate vor duce la o izolare a poporului rus.

Rusia ar putea fi exclusă din ONU dacă rezoluția va fi aprobată în Congresul SUA

Rezoluția prin care Rusia ar putea fi exclusă din ONU este pe masa politicienilor din SUA. Cu toată că cele două tabere, tabăra democrată și tabăra republicană sunt în conflict politic din cauza alegerilor prezidențiale, în aceste momente pare să fie un consens pe subiectul Rusia. Așadar, aceștia au transmis faptul că vor vota la unison o asemenea măsură de pedepsire a Rusiei şi implicit a lui Vladimir Putin:

”Este un instrument diplomatic pe care îl avem pentru a crește presiunea și a crește izolarea.”, susține unul dintre cei care au inițiat rezoluția.

În rezoluţie se precizează faptul că invadarea Ucrainei de către forțele militare rusești este o amenințare directă la adresa păcii mondiale dar și a securității internaționale. Această invazie este în contrapunere cu responsabilitățile și obligațiile Rusiei care are calitatea de membru permanent în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

Volodimir Zelenshi, președintele Ucrainei a declarat că țara luptă singură și că forțele internaționale nu au acordat niciun ajutor până acum. Acesta a mai menționat faptul că sancțiunile impuse de către occident sunt mult prea mici pentru a crea efecte în invazia Ucrainei de către trupele armate rusești.

Tancurile rusești au intrat în Kiev

O informare de ultimă oră arată faptul că armata rusă a intrat în Kiev, iar mai multe tancuri au fost văzute pe străzi. Informația a fost confirmată oficial de Ministerul Apărării din Ucraina care i-a îndemnat la calm pe cetățenii Capitalei și le-a transmis să opună orice fel de rezistență. Corespondenții BBC de la Kiev au raportat anterior că au auzit focuri de armă, deși adaugă că este imposibil să știm ce înseamnă acestea în acest moment. Ei spun că acum pot auzi și explozii mai puternice.

Aşa în condiţia în care în a doua zi de război din Ucraina trupele rusești şi-au extins eforturile militare în aproape toată țara. Au fost raportare conflicte deschise şi în alte orașe unde s-au dat și se dau lupte directe la sol intre soldații din cele două armate.

Oricum, Rusia ar putea fi exclusă din ONU, după ce toate țările occidentale au afirmat faptul că au luat sau vor lua măsuri economice drastice. De exemplu, Joe Biden a avertizat faptul că activele rusești din SUA sunt blocate în întregime, iar Marea Britanie a blocat deja conturile de la toate băncile rusești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *