Prima pagină » International » Rusia antreneaza soparle-astronauti pentru o misiune in spatiu
Rusia antreneaza soparle-astronauti pentru o misiune in spatiu

Rusia antreneaza soparle-astronauti pentru o misiune in spatiu

18 mart. 2012, 21:46,
Echipa BZI.ro în International
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:276272;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Oamenii de stiinta din Rusia pregatesc soparle pentru a le trimite in spatiu, intr-un satelit de cercetare. Reptilele vor fi trimise in spatiu cu Bion-M, satelitul care va fi lansat la sfarsitul anului 2012, scrie.
„Principiile de baza ale procesului de selectie si pregatire sunt aceleasi ca si in cazul cosmonautilor umani. Vom evita sa le selectam pe cele bolnave si slabite sau pe cele care sunt agresive si care se agita usor”, a anuntat purtatorul de cuvant al Institutul pentru Probleme Biomedicale, scrie descopera.ro.
30 de soparle gecko, pe care intentioneaza sa le utilizeze specialisti rusi, reusesc chiar sa infrunte gravitatia, avand capacitatea de a merge pe verticala cu aceeasi usurinta cu care o fac si pe sol. „Ele vor experimenta conditii identice, in afara de imponderabilitate si de alte situatii ce implica gravitatie si care sunt posibile doar in spatiu. In acest fel, vom putea observa care schimbari se petrec din coincidenta si care apar ca urmare a trimiterii pe orbita„, a adaugat purtatorul de cuvant al institutului.
Sursa:romanialinera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *