Prima pagină » International » Rusia ameninţă: „Vom considera orice atac cu rachetă balistică drept un atac nuclear”
Rusia ameninţă:

Rusia ameninţă: „Vom considera orice atac cu rachetă balistică drept un atac nuclear”

12 aug. 2020, 11:35,
în International

Rusia ameninţă cu privire la atacurile cu rachetele balistice asupra teritoriului sau drept un atac nuclear. Răspunsul Moscovei va fi unul cu arme atomice. Anunţul vine în urma zvonurilor ca SUA dezvoltă o rachetă convențională cu rază lungă de acțiune capabilă să lovească Rusia.

În acest moment atacul ar fi posibil doar de la o distanţă foarte mare şi doar cu rachete balistice ce dispun de focoase nucleare.

Rusia ameninţa: „Vom considera orice atac cu rachetă balistică drept un atac nuclear”

Şefii militari ruşi susţin faptul că nu se poate face diferenţa dintre o rachetă cu raza lungă de acţiune şi una care transporta focoase nucleare. Drept urmare Rusia trebuie să fie pregătită în orice moment pentru cel mai negru scenariu.

„Orice rachetă (balistică – n.e.) care se apropie va fi percepută ca una care are un focos nuclear”, potrivit publicației Krasnaya Zvezda (Setaua Roșie).

Rusia ameninţă. Decizia periculoasă pe care a luat-o

Rachetele balistice decolează la fel ca rachetele spațiale, ele au traiectorii balistice. În momentul în care ajung la limita superioară a atmosferei, vehiculele lansează focoasele nucleare, la fel cum rachetele civile lansează sateliți. Focoasele acestora nu pot fi interceptate deoarece au viteze uriașe.

Anumite rachete balistice pot avea o rază de acţiune de doar câteva sute de kilometri. Din acest motiv rachetele sunt aduse cât mai aproape de ţintă de bombardiere cu rază lungă de acțiune sau de submarine. Altele, precum cea americană Minuteman III, pot ajunge la 9.700 de km distanță, în mai puțin de o oră.

O simulare recentă a demonstrat că un singur focos nuclear W87 transportat de o rachetă americană ar ucide, dacă ar lovi Bucureștiul, pe loc 250.000 de oameni şi ar răni alte 400.000 de persoane. Racheta LGM-118A Peacekeeper, din arsenalul SUA, are 12 astfel de focoase.

Faptul că un singur focos nuclear W87 transportat de o rachetă americană ar ucide, dacă ar lovi Bucureștiul, pe loc 250.000 de oameni şi ar răni alte 400.000 de persoane. Racheta LGM-118A Peacekeeper, din arsenalul SUA, are 12 astfel de focoase.

Până acum nouă țări care dețin arme nucleare. Acestea au cheltuit, anul trecut, 72,9 miliarde de dolari pe astfel de tehnologii, potrivit Internaţional Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN).

SUA vrea să ridice restricțiile la vânzările de drone militare: România, pe lista posibililor cumpărători

Conform Al Jazeera, până în prezent, doar Marea Britanie, Australia și Franța au putut achiziționa drone militare de la subcontractori americani. Iordanul, România, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită și-ai exprimat și ele intenția de a cumpăra astfel de tehnologii.

La începutul acestui an, dronele americane MQ-9 Reaper, modelul care a lansat rachetele care l-au ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani, au fost aduse la Câmpia Turzii oficial pentru un exercițiu militar româno-american, intitulat „Dacian Reaper 20”. În cadrul exercițiului, dronele americane au simulat misiuni de „sprijin aerian la sol”, împreună cu militarii români însă ele pot fi folosite și pentru supraveghere aeriană în zona Mării Negre, unde Rusia și-a intensificat prezența militară.

În urmă cu o lună, Avioane Craiova și Romaero au semnat un memorandum de cooperare cu compania israeliană Elbit Systems pentru fabricarea de drone militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *