Prima pagină » International » Rusia amenință că doboară sateliții lui Elon Musk
Rusia amenință că doboară sateliții lui Elon Musk

Rusia amenință că doboară sateliții lui Elon Musk

16 apr. 2022, 23:23, 2 ,
în International

Ruşii au anunţat o altă „operaţiune specială”, de data aceasta în spaţiu. Dimitri Medvedev a ameninţat că Rusia este gata să doboare sateliţii Starlink ai lui Elon Musk.

Dimitri Medvedev a declarat că ruşii sunt pregătiţi să înceapă un război spaţial pentru a distruge sateliţii Starlink ai SpaceX. Potrivit acestuia, ghidarea şi reglarea focului asupra crucişătorului „Moskva” a fost realizată cu ajutorul acestor sateliţi.

La 26 februarie 2022, Elon Musk a anunţat că sateliţii Starlink au devenit activi peste Ucraina după o solicitare din partea guvernului ucrainean de a înlocui serviciile de internet distruse în timpul invaziei rusești.

Până la 22 martie 2022, SpaceX a trimis peste 3.500 de sateliţi pentru a permite ucrainenilor accesul la reţeaua Starlink, relatează Mediafax.

Elon Musk, „provocare” pentru Putin

Fondatorul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, l-a provocat în luna martie la un duel pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, având drept miză Ucraina, într-un mesaj postat pe Twitter, relatează EFE.

„Prin prezenta îl provoc pe Vladimir Putin la un duel. Ceea ce este în joc este Ucraina”, a declarat Musk într-un scurt mesaj în care a intercalat scrisul chirilic.

„Accepţi provocarea?”, a continuat magnatul american în alt tweet, având ca haştag contul oficial al Kremlinului.

Mesaj imediat din zona Rusiei

Mesajul lui Musk a provocat un răspuns aproape imediat din partea directorului agenţiei spaţiale a Rusiei, Roscosmos, care l-a mai înfruntat şi în alte ocazii pe reţelele de socializare pe omul de afaceri sud-africano-american

„Diavol mic, tu eşti încă tânăr”, a scris Dmitri Rogozin, aflat la conducerea Roscosmos din 2018, care l-a descris pe Musk drept un „pămpălău”.

Vicepremierul ucrainean, Mykhailo Fedorov, s-a implicat şi el în această cyber-înfruntare printr-un tweet în care s-a arătat sigur că, „Musk îl poate trimite pe Putin pe Jupiter”.

Fedorov a lansat în următoarele săptămâni o campanie de strângere de fonduri, pentru a-l „trimite pe Putin pe Jupiter”, bani care vor fi utilizaţi pentru a repara infrastructurile distruse din Ucraina.

De la începutul războiului, Musk a trimis terminale pentru serviciul de conexiune prin satelit SpaceX Starlink pentru a încerca să uşureze întreruperile serviciului de internet provocate de bombardamentele din Ucraina

Comentarii
  • „Pe scurt, Putin l-a numit pe Elon Musk un om cu morală îndoielnică, cu credințe neclare, care pare să joace ambele părți. Putin a spus că Musk este un „cal troian” care caută să-l prindă în capcană pe Trump. O parte din acest lucru se datorează faptului că Musk l-a sprijinit în mod deschis pe Volodymyr Zelenskyy chiar și după ce a fost informat despre legăturile sale cu familia Biden, laboratoarele de arme biologice și rețelele de trafic de copii care funcționau aproape la vedere în Ucraina”, a spus sursa noastră.
    Putin a spus că are fapte incontestabile care demonstrează că Musk, sub pretextul unui umanitar binevoitor, i-a dat în mod clandestin lui Zelenskyy echipament militar care i-a împiedicat „Operațiunea militară specială” și a provocat moartea inutilă a multor soldați ruși curajoși. La mijlocul lunii martie, SpaceX de la Musk a donat Ucrainei avioane si kituri de internet prin satelit Starlink, aparent astfel încât civilii din acea regiune să nu piardă accesul la internet dacă Vladimir Putin ar întrerupe Ukrtelecom, ISP-ul principal al Ucrainei. Potrivit lui Putin, SpaceX a inclus în aceste transporturi echipamente sofisticate de blocare a comunicațiilor, care au fost distribuite pe scară largă atât armatei ucrainene, cât și paramilitarilor străini care au răspuns „chemarii la arme” al lui Zelensky.
    „Președinte Trump, când am aflat de această înșelăciune și am găsit echipamentul pe teren, i-am trimis lui Elon Musk aceeași dovadă pe care v-am dat-o despre acești pedofili și fabrici de arme biologice din toată Ucraina. Și ce face? Mă provoacă la o luptă cu pumnii. Este amuzant, dar l-aș zdrobi”, i-a spus Putin lui Trump.
    …Putin a spus că inginerii de la corporația rusă de apărare Almaz-Antey au disecat electronicele capturate și au stabilit că circuitul este o tehnologie proprie aparținând SpaceX.
    „Se pare că ei construiesc mai mult decât sateliți și rachete”, i-a spus Putin lui Trump.
    Putin a spus că dispozitivele i-au împiedicat, dar nu i-au oprit misiunea de a scăpa Ucraina de pedofili și biolaboratoarele străine. El a susținut, totuși, că „armamentul ilicit” al lui Musk a perturbat loviturile cu drone și UAV împotriva unui laborator de arme biologice din apropierea orașului ucrainean Uman. „Teroriștii” înarmați cu echipamentul lui Musk au capturat frecvența unei drone și au făcut-o să detoneze în mijlocul unui convoi de vehicule rusești, ducând la moartea a 23 de soldați ruși.
    Putin a spus că, dacă nu ar fi fost intervenția lui Musk, toate trupele ruse ar fi putut fi plecate din Ucraina până acum”, a spus sursa noastră.’’

  • da-te dracului la moartea cu Putin al tau. pe cine crezi ca impresionezi cu mizeriile tale pro-Rusia, pro -Putin mai Mihailovici cand iti zdrobeste creierii un obuz?daca este adevarat ,Musk a facut ffffffff bine. Moarte criminalilor care au invadat Ucraina fara motiv, nicio tara din lume nu va fi niciodata sub comanda, la ordinul, controlul Rusiei bolsevice care traieste in evul mediu, in intunericul comunist al dictatorului nazist schizofren Putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *