Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia acuza Ucraina că vrea să desfăşoare o operaţiune sub steag fals la centrala nucleară Zaporojie

Rusia acuza Ucraina că vrea să desfăşoare o operaţiune sub steag fals la centrala nucleară Zaporojie

19 aug. 2022, 14:24,
în Razboi în Ucraina

Rusia acuza în mod oficial faptul că Ucraina intenţionează să desfăşoare o operaţiune sub steag fals la centrala nucleară Zaporojie, şi ulterior să dea vina pe forţele militare ruseşti.

Declaraţiile vin în contextul în care la centrala nucleară Zaporojie au fost înregistrate mai multe bombardamente. Ambele părţi se acuza reciproc, dar oficialii internaţionali avertizează asupra consecinţelor devastatoare pe care le-ar putea avea un posibil incident nuclear.

Ucraina, operaţiune sub steag fals la centrala nucleară Zaporojie, susţine Rusia

Rusia a declarat că ar putea închide fabrica, susţinând că sistemele de sprijin de rezervă au fost deteriorate în lovituri. Igor Kirillov, şeful forţei de apărare radioactivă, chimică şi biologică, a declarat că dacă ar exista un accident la faţa locului, materialul radioactiv ar acoperi Polonia, Germania şi Slovenia. Asta în condiţiile în care Rusia susţine că are informaţiile precum că Ucraina pregăteşte o operaţiune sub steag fals la centrala nucleară Zaporojie. Rusia explica faptul că operaţiunea militară va fi pusă ”în cârca” Kremlinului.

Compania energetică de stat ucraineana Energoatom a transmis pe Telegram, citând un general rus, ca forţele Moscovei au minat centrala nucleară din Zaporojie. Informaţia a fost diseminata de publicaţia rusă independenta Meduza.  Recent, în spaţiul public a apărut informaţia că militarii ruşi le-au transmis angajaţilor de la centrala Zaporojie să stea vineri acasă. Acest lucru este foarte îngrijorător.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că este „urgent” ca o inspecţie a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să aibă loc la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina, aflată sub control rusesc și în jurul căreia au avut loc bombardamente.

Rusia are parte de sanțiuni mari din partea Occidentului

Rishi Sunak a cerut G20 să interzică președintele rus Vladimir Putin de la summitul său până când Moscova va opri războiul din Ucraina, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al lui Reuters. Puţin și liderul chinez Xi Jinping vor participa la G20, care va avea loc pe insula Bali în noiembrie, conform rapoartelor anterioare ale președintelui indonezian Joko Widodo .

„Trebuie să-i transmitem un mesaj puternic lui Putin că nu are loc la masă decât dacă și până când își va opri războiul ilegal din Ucraina”.

Recent, o investigație internațională dezvăluia faptul că Volodimir Zelenski a fost avertizat despre invazia Ucrainei de către Rusia, iar oficialii de la Casa Albă erau de părere că liderul de la Kiev era mai preocupat de propria imagine politică decât de acest fapt. Investigația a mai scos la iveală faptul că Volodimir Zelenski nu a avertizat populația din considerente economie. Așadar, acesta considera că prejudiciile financiare ale Ucrainei vor fi extrem de mari din cauza unui posibil haos generat de acest lucru.

În altă ordine de idei, este bine de menționat faptul că orice operațiune, fie că este sub steag fals și făcută de Ucraina, fie că aparține de Rusia, la centrala nucleară Zaporojie ar putea aduce mari prejudicii continentului European.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024