Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia acuză că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de petrol din Belgorod

Rusia acuză că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de petrol din Belgorod

01 apr. 2022, 09:23,
în Razboi în Ucraina

Doua elicoptere ucrainene au lovit un depozit de petrol din Rusia. Guvernatorul oraşului rus Belgorod a acuzat elicopterele militare ucrainene că au atacat depozitul de petrol, în urma căruia ar fi izbucnit un incendiu.

Guvernatorul Gladkov a declarat, vineri dimineaţă, 1 aprilie, pe retelele de socializare, că incendiul a fost cauzat în urma loviturilor a două elicoptere ucrainene.

două elicoptere ucrainene depozit de petrol Rusia

Gladkov a precizat anterior că doi angajați sunt răniţi, dar viaţa lor nu se află în pericol

Două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de petrol din Rusia

Două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de petrol din Rusia. Guvernatorul rus Viaceslav Gladkov a declarat, vineri dimineaţă, 1 aprilie, pe retelele de socializare, că incendiul a fost cauzat de lovituri aeriene a două elicoptere ucrainene. Gladkov a precizat anterior că doi angajați sunt răniţi, dar viaţa lor nu se află în pericol.

În urma loviturilor aeriene asupra depozitului de petrol din Belgorod, a izbucnit un incendiu. Locuitorii străzilor din apropiere au fost evacuaţi în timp ce pompierii încearcă să stingă incendiul.

două elicoptere ucrainene depozit de petrol Rusia

În urma loviturilor aeriene asupra depozitului de petrol din Belgorod, a izbucnit un incendiu

Președintele Zelenski susţine că armata rusă ucide din distracție

Într-o altă ordine de idei, șeful statului ucrainean a declarat că forţele armatei ruse au trecut deja peste etapa în care ucideau pentru a stârni teroare şi au trecut la distrugeri în masă doar pentru proria plăcere, luând aceste atrocităţi ca pe un sport.

Volodimir Zelenski a menționat că până în acest moment, au fost ucişi sute de copii și mii de bărbaţi şi femei, au reuşit să distrugă şi să ardă zeci de case, oraşe şi sate. Ba mai mult chiar, soldaţii ruşi au violat femei în zonele ocupate şi au furat tot ce le-a ieșit în cale.

„Nici măcar nu ucid pentru a obține vreun succes militar, nici pentru a semăna teroare, au început să ucidă din faptul că pentru ei este ca divertismentul, divertismentul pentru oamenii care au oricâte arme doresc și nici un factor de descurajare”, a subliniat Zelenski într-o alocuțiune adresată Parlamentului Regatului Țărilor de Jos.

Preşedintele Volodimir Zelenski a asigurat că Ucraina nu va accepta niciodată acest lucru și nu va înceta să se apere, menţionând în acelaşi timp că statul ucrainean este doar începutul agresiunii ruse, dacă aceasta nu este oprită imediat. De asemenea, a mai subliniat necesitatea de a-i aduce în fața justiției pe toți cei responsabili de crimele de război și și-a exprimat încrederea că orașul olandez Haga, capitala justiției internaționale, știe exact cum să o facă și o va face.

„Este un război pe care statul rus nu-l poate ierta. Sute și sute de infracțiuni pentru care este necesar să-i aducem în fața justiției pe toți cei care au dat ordine penale, pe toți cei care au executat ordine penale și pe toți cei care au asigurat acoperirea politică pentru aceste ordine penale”, a spus președintele ucrainean.

Potrivit lui președintelui ucrainean, deportările, asasinatele în masă, distrugerea infrastructurii civile, bombardarea spitalelor, toate acestea ar trebui să primească un răspuns cât mai curând din partea comunității democratice.

Totodată, amintim că noaptea trecută, guvernatorul rus Viaceslav Gladkov a anunțat că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de petrol din Belgorod, Rusia.

două elicoptere ucrainene depozit de petrol Rusia

Șeful statului ucrainean a declarat că forţele armatei ruse au trecut deja peste etapa în care ucideau pentru a stârni teroare şi au trecut la distrugeri în masă doar pentru proria plăcere, luând aceste atrocităţi ca pe un sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`