Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia a ținut să demonstreze că soldații trimiși să lupte în Ucraina sunt hrăniți corespunzător. Ce meniu primesc aceștia

Rusia a ținut să demonstreze că soldații trimiși să lupte în Ucraina sunt hrăniți corespunzător. Ce meniu primesc aceștia

11 mart. 2022, 14:02,
în Razboi în Ucraina

După ce mai multe videoclipuri cu soldații ruși, hrăniți de ucraineni, au apărut în mediul online, ministerul rus al Apărării a decis să infirme zvonurile potrivit cărora militarii nu primesc mâncare pe front. Oficialii au făcut public meniul zilnic al acestora.

Mnisterul rus al Apărării a ținut să pună capăt speculațiilor răspândite în mediul online, referitoare la faptul că armata lui Putin nu este hrănită corespunzător, în vreme de război.

Ce mănâncă soldații ruși pe front?

Oficialii ruși au postat recent un videoclip în care este prezentat meniul zilnic al unui soldat trimis să lupte în Ucraina.

Printre preparatele pe care militarii le primesc se numără carnea în aspic, pâinea proaspătă sau fasolea cu ceapă și murături: „Brutăriile mobile mecanizate desfășurate sunt capabile să coacă până la 6 tone de pâine pe zi fiecare. Ceea ce face posibilă aprovizionarea cu pâine atât a trupelor, cât și a populației locale.”, transmite ministerul rus al Apărării.

Condițiile de care mai beneficiază armata rusă

Ministerul rus al Apărării nu a vorbit numai despre meniul zilnic al soldaților de pe front. În videoclipul postat, oficialii au transmis că militarilor le-au fost puse la dispoziție și băi de campanie și puncte de realimentare a tancurilor și autovehiculelor de luptă:

„Băile de campanie mobile au fost, de asemenea, concepute  pentru odihnă și igienă personală și sunt construite pentru a spăla personalul pe teren.

Specialiștii serviciului de carburanți și lubrifianți au dispus realimentarea echipamentelor pe roți și pe șenile. Asta se întâmplă la fiecare punct de realimentare, cu ajutorul unor camioane de ultimă generație KamAZ, care pot realimenta până la 10 vehicule în același timp”, a mai transmis ministerul rus al Apărării.

Vladimir Putin vrea să trimită voluntari să lupte în Ucraina

Rusia, care a lansat o invazie în Ucraina în 24 februarie, a întâmpinat o rezistenţă la care nu se aştepta. Astfel, Kremlinul a căutat noi soluții și a început să recruteze combatanţi angajați în luptele care au loc în Siria. Astfel, ei doresc utilizarea acestor militari profesioniști pentru a prelua controlul asupra zonelor urbane.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat ordin, vineri, armatei sale să înlesnească trimiterea unor combatanţi „voluntari” în Ucraina. Acesta este un răspuns la trimiterea, potrivit lui, de „mercenari” de către Occident. Totodată, el a aprobat transferul sistemelor de rachete occidentale capturate de la ucraineni rebelilor proruşi din Donbas.

Astfel, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a propus predarea sistemelor antitanc de fabricaţie americană, cum ar fi Javelin şi Stinger, combatanţilor din regiunile rebele Lugansk şi Doneţk. Exprimându-se în cadrul unei reuniuni a Consiliului Securităţii Rusiei, pe care l-a convocat vineri, Putin a aprobat această idee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`