Prima pagină » Actualitate » Rusia a naționalizat cel mai mare zăcământ de gaze naturale din lume și aplică o lovitură teribilă Japoniei

Rusia a naționalizat cel mai mare zăcământ de gaze naturale din lume și aplică o lovitură teribilă Japoniei

06 iul. 2022, 13:59,
în Actualitate

Vești nu foarte bune pentru Japonia care este lovită din plin de naţionalizarea celui mai mare zăcământ de gaze naturale din lume, Sakhalin-II. Rusia a naţionalizat compania și în acest fel a devenit singurul acționar.

Asta în condiţiile în care situația este deja tensionată pentru că JPMorgan transmite că Rusia ar putea scădea producția de petrol, asta însemnând la rându-i un colaps mondial.

Rusia a naționalizat cel mai mare zăcământ de gaze din lume, iar Japonia primește o lovitură dură

Analistul H.D. Hartmann a explicat faptul că Rusia nu poate ataca militar Japonia, dar a luat o serie de decizii menite să slăbească cel mai important aliat din Asia al SUA. Așadar, vorbim despre cel mai mare zăcământ de gaze naturale din nume, și anume Sakhalin-II. Vladimir Putin a naționalizat firmă și acum poate discuta de la egal la egal cu SUA, care este cel mai mare producător de gaz lichefiat din lume.

În replică, generalul (r) Gabriel Grețu a oferit date tehnice despre procesul de naționalizare a zăcământului:

Sahalin 2 este un zăcământ imens, cel mai mare. 4% din producţia de gaze ale lumii se află în acest zăcământ. 50% + o acţiune are Rusia prin Gazprom, 27,5% minus o acțiune Shell, 12,5% este deţinut de Mitsui, o firmă japoneză, 10% au cei de la Mitsubishi. Vladimir Putin a dat un decret prin care acea firmă o dizolvă şi infintează o altă firmă controlată de Gazprom. Invită părțile ca în 30 de zile să-și asume dacă mai participă la această firmă, la o nouă valoarea de acţiuni. Practic, ceilalţi participanţi, în afară de ruși, trebuie să aducă bani de acasă. a explicat generalul.

Rusia a aplicat lovituri generale și pentru Europa. De exemplu a redus livrările prin Nord Stream 2 către Germania invocând probleme cu sancțiunile pe care Siemens i le aplică.

Japonia nu poate să-și răscumpere acţiunile pentru că este ilegal

Interesant este faptul că Japonia a plătit în avans, practic a cumpărat tot zăcământul în integritatea sa. Țara a vrut să fie sigură că poate beneficia de gaze naturale indiferent de context internațional. Totuși, Vladimir Putin a naționalizat compania, iar acest lucru înseamnă că Japonia, din punct de vedere legal, nu îşi poate cumpăra acţiunile deținute anterior.

Caracteristica unică în lume şi în piaţa gazelor din acest uriaş zăcământ de gaz este că a fost deja vândut în integritatea să. De ce? Japonia, ca să fie sigură că are acces indiferent de situație, a cumpărat în avans producția, întregul zăcământ. Este caz unic. Cu toate acestea, neavând nicio posibilitate de a lovi Japonia, ce face Putin? Naţionalizează compania! Sunt 30 de zile care trebuie să îşi ceară cotele menţionate. Aceste țări fiind în război economic cu Rusia, normal că nu mai pot participa și este ceva versus la confiscările Occidentului. V-am luat cel mai mare zăcământ de gaz, vândut deja în integralitatea lui. Am înţeles că asigură 34% din necesarul Japoniei. 34% era asigurat prin cumpărarea în avans. Rusia are capacitatea reală în pofida întregii propagande care ne-au spus că sunt proști. Aflăm că Rusia are Sakhalin-II, care este la 1,5 km sub pământ. Acum aflăm că Rusia era băgată peste tot. Aflăm unde dau lovituri, toți erau băgați cu rușii. Puţin are acest joc de şah cu lovituri năucitoare. Japonia aplică sancțiunile împotriva Rusiei, nu se mai poate duce legal să îşi ia acţiunile de acolo. a spus analistul H.D. Hartmann.

În tot acest context vom vedea dacă faptul că Rusia a naționalizat cel mai mare zăcământ de gaze naturale din lume va duce la colapsul economic al Japoniei, care este unul dintre cei mai mari producători auto și de tehnologie din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *