Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia a început să primească drone de luptă trimise de Iran, dar multe dintre ele s-au dovedit deja a fi defecte
Rusia a început să primească drone de luptă trimise de Iran, dar multe dintre ele s-au dovedit deja a fi defecte

Rusia a început să primească drone de luptă trimise de Iran, dar multe dintre ele s-au dovedit deja a fi defecte

30 aug. 2022, 22:01,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Rusia a început să primească drone de luptă trimise de Iran pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, dar multe dintre ele s-au dovedit deja a fi defecte, a declarat marți Departamentul american al Apărării, citat de AFP.

„Avioanele de transport rusești au încărcat echipamentul pentru drone pe un aerodrom din Iran și apoi au zburat din Iran spre Rusia timp de mai multe zile în august”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder.

Operațiunea „face probabil parte din planurile Rusiei de a importa sute de drone iraniene de diferite tipuri”, a spus el.

„Informațiile noastre indică faptul că dronele asociate cu acest transfer au suferit deja numeroase defecțiuni”, a spus el, fără a furniza dovezi suplimentare pentru a susține afirmația.

Atât forțele rusești, cât și cele ucrainene au desfășurat și au pierdut numeroase drone

Atât forțele rusești, cât și cele ucrainene au desfășurat și au pierdut numeroase drone de supraveghere și de atac în cele șase luni de război.

Din cauza, în parte, a sancțiunilor internaționale împotriva Moscovei, industria rusă se străduiește să își producă propriile drone, a declarat Ryder, explicând de ce Rusia a apelat la Iran pentru a importa dronele Mohajer-6 și Shahed.

Se așteaptă ca dronele să fie folosite de forțele rusești din Ucraina pentru misiuni de atac aer-sol, luptă electronică și direcționare pe câmpul de luptă.

Serghei Soigu nu se mai află la conducerea armatei ruse

Luni, 29 august, Vadim Denisenko a precizat că Serghei Soigu nu mai joacă nici un rol la conducerea armatei ruse, iar această schimbare a avut loc în urmă cu câteva luni.

‘De fapt, cred că Şoigu a încetat să mai joace vreun rol în Ministerul rus al Apărării încă de acum trei luni. Atât (Valeri) Gherasimov (şeful Statului Major rus), prim-adjunct al ministrului rus al apărării, cât şi Şoigu nu mai sunt, de fapt, la conducerea armatei ruse’, a declarat Denisenko.

Aşadar, dacă generalul Valeri Gherasimov în genere nu apare nicăieri, ministrul Şoigu trebuie să îndeplinească anumite funcţii simbolice.

‘De facto, el (Şoigu) a încetat de mult să mai reprezinte ceva pentru ofiţerii ruşi’, a adăugat acelaşi consilier ucrainean, conform căruia preşedintele Vladimir Putin a preluat întregul management al armatei ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *