Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia a început campania de încorporare de toamnă pentru serviciul militar obligatoriu

Rusia a început campania de încorporare de toamnă pentru serviciul militar obligatoriu

01 nov. 2022, 12:28,
în Razboi în Ucraina

Astăzi, 1 noiembrie 2022, Rusia a început campania de încorporare de toamnă pentru serviciul militar obligatoriu. Astfel, circa 120.000 de cetăţeni ruşi, cu 7.500 mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, autoritățile de la Moscova au început să recruteze și forțe speciale din Afganistan, în contextul războiului cu Ucraina.

De obicei, campania de încorporare începe pe 1 octombrie, însă anul acesta a fost amânată din cauza mobilizării parţiale decretate de preşedintele rus Vladimir Putin la 21 septembrie. Anterior, ministrul apărării rus, Serghei Soigu a menţionat ca planul de mobilizare a 300.000 de rezervişti a fost îndeplinit, iar 82.000 dintre aceştia au fost trimişi în Ucraina.

Campanie de încorporare de toamnă, în Rusia

Cei care vor fi recrutaţi nu vor fi trimişi pe teritoriul autoproclamatelor republici Donetk şi Lugansk, şi nici în regiunile Zaporojie şi Herson, susţine comandamentul militar rus.

„Vreau să-i liniştesc pe recruţi şi pe părinţii lor că cei chemaţi să efectueze serviciul militar (obligatoriu) nu vor lua parte la operaţiunea militară specială din Ucraina’, a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, de la Departamentului de mobilizare al Statului Major General al Forţelor armate ruse.

Cei recrutaţi vor fi trimişi în centre de instruire. Cele peste 25.000 de comisii de recrutare beneficiază de toate elementele necesare pentru echiparea noilor recruţi.

„Majoritatea recruţilor vor fi trimişi în unităţi de instruire, unde într-un interval de până la cinci luni ei vor învăţa să mânuiască armament modern şi vor fi formaţi în specialităţi militare’, a anunţat contraamiralul Ţimlianski în declaraţii citate de agenţia de presă oficială TASS.

În conformitate cu legislaţia rusă, toţi cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani sunt obligaţi să efectueze serviciul militar, care are o durată de un an.

Rusia recrutează forțe speciale din Afganistan

Totodată, Rusia a început operaţiunile de recrutare pentru Grupul Wagne. Autorităţile de la Moscova vor să acapareze la nivelul armatei sale o serie de militari afgani.. Fugiţi în Iran, membrii armatei din Afganistan ar putea să fie înrolaţi în Grupul Wagner.

Posibilii militari ce se vor alătura armatei ruse vor participa în Războiul din Ucraina. Soldaţii ce ar putea să fie înrolaţi vor fi chiar din rândul miliarilor de elită din Afganistan.

Membrii de elită afgani au lucrat chiar cu forţele speciale americane. Această colaborare a avut loc timp de 20 de ani. Cele două tabere au acţionat împreună pentru a înlătura conflictul generat în Afganistan.

Vă aducem aminte că anterior, Vladimir Putin a anunțat că va mobiliza în perioada imediat următoare parțial populația Rusiei. În timpul unui mesaj televizat adresat naţiunii, președintele rus a declarat că sprijină propunerea Ministerului rus al Apărării și a Statului Major al Forțelor Armate Ruse de a efectua mobilizări parțiale pe teritoriul ţării și a semnat un decret în acest sens. Liderul rus a mai declarat că Washingtonul, Londra și Bruxellesul „împing direct Kievul pentru a muta operațiunile militare” pe teritoriul Federației Ruse şi a subliniat că securitatea Rusiei va fi asigurată cu toate mijloacele de care dispune.

Campania de încorporare de toamnă a început cu o lună mai târziu. În Rusia, serviciul militar durează un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *