Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia a deschis un coridor terestru către Crimeea
Rusia a deschis un coridor terestru către Crimeea

Rusia a deschis un coridor terestru către Crimeea

07 iun. 2022, 22:59,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Rusia susține că a fost deschis un coridor terestru către Crimeea, prin teritoriul ucrainean care a fost ocupat. Ministerul rus al Apărării a susținut astăzi, 7 iunie, că a deschis un coridor terestru către Crimeea, permițând astfel civililor și bunurilor să treacă prin teritoriul de est al Ucrainei, care se află acum sub controlul său.

„Comunicația auto a fost deschisă de pe teritoriul Rusiei, prin porțiunea continentală, pînă în Crimeea. A fost reluată aprovizionarea nestingherită cu apă prin Canalul Crimeei de Nord către Peninsula Crimeea”, a spus Șoigu în timpul conferinței de presă.

Coridorul permite Rusiei să livreze mărfuri către orașele portuare din sud-estul Ucrainei

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe, faptul că armata, prin colaborare cu Căile Ferate Ruse, a restaurat 1.200 de kilometri (745 de mile) de șine de tren și că au deschis drumuri pentru a permite „traficul cu drepturi depline” între Rusia, estul Ucrainei, regiunea Donbas și Crimeea, peninsula care a fost anexată de către forțele ruse din Ucraina în 2014.

Ministrul Șoigu a menționat că coridorul terestru a permis Rusiei să înceapă să livreze mărfuri către Mariupol, Berdiansk și Herson, orașe portuare din sud-estul Ucrainei, care au fost confiscate de Rusia de când și-a lansat invazia la sfârșitul lunii februarie.

Rusia este pregătită să încarce cereale în port

De asemenea, el a susținut că porturile Mariupol și Berdiansk funcționează normal și sunt gata să livreze cereale. „Conform instrucțiunilor Comandantului Suprem (președintele rus Vladimir Putin), suntem pregătiți să încărcăm cereale în porturi”, a spus Shoigu marți.

Anterior, Crimeea și partea continentală a Rusiei erau conectate doar prin Podul Crimeei, a cărui construcție a fost finalizată în 2019. Podul este proiectat pentru mașini și trenuri. De asemenea, partea continentală a țării și Crimeea au fost conectate prin trafic aerian, însă, odată cu începerea operațiunii speciale în Ucraina, Agenția Federală de Transport Aerian a limitat zborurile către aeroporturile din sud, inclusiv Simferopol. Restricțiile au fost prelungite de multe ori, acum ele fiind valabile pînă pe 12 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *