Prima pagină » Razboi în Ucraina » Rusia a atacat un mall din Ucraina în care se aflau o mie de civili – FOTO, VIDEO

Rusia a atacat un mall din Ucraina în care se aflau o mie de civili – FOTO, VIDEO

27 iun. 2022, 18:46, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Un centru comercial din orașul Kremenchuk, care se află în centrul Ucrainei, a fost lovit de mai multe rachete rusești. Primarul orașului a anunțat că la momentul atacului, mall-ul era aglomerat, potrivit BBC.

Tot primarul orașului, Vitaliy Meletskiy, a anunțat pe Facebook că lovitura s-a produs într-un „loc foarte aglomerat”. El a spus că a fost la fața locului, dar nu a prezentat informații despre victime și pagube.

În centrul comercial se aflau peste 1.000 de persoane

După producerea atacului, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că peste 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial în momentul loviturii și că un incendiu a făcut pagube însemnate.

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte douăzeci au fost rănite într-un atac cu rachete al forţelor ruse asupra centrului comercial din oraşul ucrainean Kremenciuk, potrivit lui Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui. În clădire se aflau peste o mie de persoane, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe contul de Telegram, relatează CNN.

Sâmbătă, oficialii din întreaga țară au raportat mai multe lovituri cu rachete, semnalând că Rusia nu își limitează asaltul la regiunea de est a Donbasului, unde Moscova și-a concentrat lupta împotriva forțelor ucrainene în efortul de a stabili controlul deplin al regiunii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *