Prima pagină » Local » Ruptură totală în PNL după ce Ludovic Orban a pierdut șefia partidului. Deputatul de Iași, Alexandru Kocsis, ar putea să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu: Voi lua o decizie – VIDEO

Ruptură totală în PNL după ce Ludovic Orban a pierdut șefia partidului. Deputatul de Iași, Alexandru Kocsis, ar putea să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu: Voi lua o decizie – VIDEO

30 sept. 2021, 08:40,
BZI.ro, în Local

Pare să existe o ruptură ireversibilă în PNL după ce premierul Florin Cîțu a câștigat alegerile interne. Tabăra lui Ludovic Orban, marele înfrânt, este una destul de numeroasă care ar putea face diferenţa în cazul unei moţiuni de cenzură. Așadar, de exemplu la Iași sunt tot mai multe voci care par să se îndrepte spre un vot împotriva Guvernului Cîțu. Una dintre aceste voci este a deputatului ieșean Alexandru Kocsis care a declarat că va lua o decizie în acest sens.

De altfel, Ludovic Orban a anunţat imediat după congres că între el şi președintele Klaus Iohannis nu mai poate fi niciun parteneriat. Aceași idee pare să fie împărtăşita şi de Kocsis care l-a ironizat pe președinte în timpul unei emisiuni TV.

Alexandru Kocsis anunță că PNL se îndreaptă spre un zic cu Florin Cîțu la conducere

Prezent la emisiunea Bună România de la B1TV, Alexandru Kocsis a oferit o reacție despre alegerile de la PNL. Deputatul menţionează faptul că, sub conducerea lui Florin Cîțu, formaţiunea politică se îndreaptă spre un zid iar guvernarea României pentru 8 ani de zile pare din ce în ce mai departe:

Moderator: A făcut parte, a fost poate unul dintre membrii frecvenți din echipa Orban. În momentul de față aţi renunţat la antipatia față de premier, sunteți într-o situaţie delicată cei din tabăra Orban. Nu sunteţi chiar puţini, sunteţi 40% din partid.

Alexandru Kocsis: Bun, eu nu am avut nicio antipatie față de Florin CÎțu. Am avut încrederea că Ludovic Orban ar fi fost un lider mai bun. Acum, majoritatea a ales în condiţiile în care a văzut o țară întreagă că s-au desfăşurat acele alegeri. Despre ce se întâmpla acum nu pot decât să parafrazez un clasic în viață, ca simplu membru al PNL, și să vă spun că urmăresc cu atenţie şi îngrijorare cum PNL pare să se îndrepte către un zid. Cu promisiunea celor 8 ani de guvernare lansată de proaspătul ales Florin Cîțu, astăzi pare o glumă neseriosă.

Alexandru Kocsis, deputat PNL de Iași ar putea vota o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

Pe de altă parte, Alexandru Kocsis a dat de înţeles că ar putea vota o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. Acesta a declarat că va fi prezent la vot, va vota și că până marţi, atunci când moţiunea depusă de PSD va fi supusă la vot, va lua o decizie despre votul pe care îl va da:

Moderator: Domnule Kocis am auzit o declarație care ne-a făcut-o chiar nouă domnul Ludovic Orban. Întrebat în legătură ce se va întâmpla după dacă va pierde, dânsul ne-a explicat că atât timp cât el este președintele PNL, el va răspunde de partid şi de membrii săi şi că niciodată nu se va vota o moţiune de cenzură a celorlalţi. Acum nu mai este dânsul președintele PNL. Există şanse ca cei din jurul dumneavoastră să voteze, din partea PNL-ului această moţiune de cenzură?

Alexandru Kocsis: Bun, eu ce pot să vă spun e că mă voi duce cu siguranţă la vot. Ce voi vota, rămâne să urmăresc în continuare cu atenţie şi îngrijorare până marţi şi voi lua o decizie conform conştiinţei mele.

Ironii la adresa președintelui Klaus Iohannis

Alexandru Kocsis nu a scăpat momentul de a-l ironiza pe președintele Klaus Iohannis. Acesta a repetat de două ori o frază care l-a consacrat pe președintele României. De altfel, este cunoscut faptul că tabăra lui Ludovic Orban îl acuză pe Iohannis că s-a implicat în Congresul PNL. Fostul lider liberal a spus, imediat după ce a pierdut alegerile, că între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai poate fi niciun parteneriat:

,,De-a lungul carierei mele, de 31 de ani, am apărat valorile liberale și am acționat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale, pentru a realiza un salt de care România are nevoie. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile și acțiunea politică pentru apărarea democrației, pentru apărarea drepturilor și libertăților individuale, pentru apărarea valorilor liberale și ,de asemenea, voi continua să acționez așa cum am făcut-o și până acum, alături de colegii mei. Vreau să vă anunț că demisia din funcția din președinte Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui ales Florin Cîțu. Și vreau să vă spun că din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat. Vă mulțumesc!” a declarat Ludovic Orban imediat după Congresul PNL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *