Prima pagină » Culinar » Rulade aperitiv pentru mese festive. Cum să îi cucerești pe cei dragi cu preparate delicioase și rafinate

Rulade aperitiv pentru mese festive. Cum să îi cucerești pe cei dragi cu preparate delicioase și rafinate

10 ian. 2023, 12:06,
în Culinar

La ceas aniversar, îi putem surprinde pe cei dragi cu niște rulade aperitiv pentru mese festive. Acestea pot fi făcute în diferite moduri după preferințe. Ruladele cu carne de pui, legume și cașcaval sunt pe placul multora dintre noi. De asemenea, și o savuroasă ruladă de post cu ciuperci este perfectă în zilele cu restricții alimentare. Iată cum să îi cucerești pe cei dragi cu preparate delicioase și rafinate.

Rulade aperitiv pentru mese festive

Atunci când vrem să pregătim niște preparate savuroase la ceas de sărbătoare, ideale sunt niște rulade aperitiv pentru mesele festive. Când vine vorba de gustoasele rulade aperitiv, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De laa rulada cu carne de pui, de porc sau de vită, până la ruladele ușoare cu legume sau ciuprci, toate sunt delicioase și pot fi făcute cu încredere la ceas aniversar.

Dacă vrem să oferim acestor delicii un plus de savoare, trebuie să adăugăm câteva condimente și verdețuri proaspete, iar succesul culinar va fi garantat. La fel de bine putem să adăugăm și ouă fierte la prepararea ruladei sau câteva măsline pentru un aspect deosebit. La final, rulada aperitiv se feliază și se poate decora în diferite moduri folosind frunze de pătrunjel, de salată și de mărar.

Pe placul multora dintre noi este rulada de pui la cuptor. Aceasta este suculentă, gustoasă și aromată. Rulala poate căpăta și forma unui desert savuros. De exemplu, îi putem surprinde pe cei dragi cu o ruladă cu foi de napolitană și cremă de ciocolată. Acest desert este adorat de cei mici, dar și de adulți.

Rețetă de ruladă de pui cu legume și ouă

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o savuroasă ruladă din piept de pui cu legume și ouă atunci vom avea nevoie de 500 g de piept de pui, 2 căței de usturoi, cașcaval ras, sare și piper după gust, o linguriță de muștar, un morcov, jumătate de ardei gras roșu, jumătate de ardei gras galben, 4 ouă fierte, un ou crud și câteva frunze de pătrunjel. Mai întâi se pregătește carnea de pui pentru rulada aperitiv. Se taie pieptul de pui în felii potrivite și se condimentează cu sare și piper. După aceea se pregătesc legumele. Ardeiul gras se taie fâșii pe lungime, iar morcovul se curăță și se taie tot felii subțiri. Frunzele de pătrunjel și morcovul se toacă mărunt, apoi se fierb cele 4 ouă.

Se pun feliile de carne de pui pe un tocător de lemn și se bat cu ciocanul de șnițele pentru a se frăgezi. După aceea se așază feliile de carne pe o hârtie de copt întinsă pe o tavă. Într-un bol se amestecă oul crud împreună cu puțin cașcaval ras, cu pătrunjelul tocat, usturoiul și lingurița de muștar, apoi se adaugă puțină sare.

Compoziția obținută se întinde în tava cu pieptul de pui. Peste această compoziție se așază jumătățile de ou fiert. Dup aceea, se pun feliile de ardei și morcov pe toate suprafața și se rulează carnea cât mai strâns împreună cu hârtia de copt. Se pune rulada într-o folie alimentară, se rulează strâns și se leagă cu ață la capete și la mijloc să nu se desfacă. Se bagă după aceea rulada într-o pungă alimentară pentru copt și se leagă din nou.

Se pune rulada la fiert într-un vas încăpător în care am pus apă și sare. Rulada se lasă timp de 45 de minute, apoi se scoate, se îndepărtează toate pungile și se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține o delicioasă ruladă cu carne de pui, legume și ouă.

Ruladele aperitiv pentru mesele festive sunt gustoase, aromate și au un aspect deosebit. Acestea sunt ideale la ceas aniversar alături de alte bucate alese.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`