Prima pagină » Culinar » Rulade aperitiv din piept de pui. Idei deosebite pentru masa de Revelion

Rulade aperitiv din piept de pui. Idei deosebite pentru masa de Revelion

28 dec. 2023, 14:01,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe musafiri, putem pregăti niște rulade aperitiv din piept de pui. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată câteva idei deosebite pentru masa de Revelion.

Rulade aperitiv din piept de pui

De la masa de Revelion nu trebuie să lipsească niște rulade aperitiv. Acestea se fac după diverse rețete, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Rulada de pui poate fi făcută cu ardei kapia și cașcaval sau putem face o ruladă de pui cu carne tocată, o ruladă de pui cu garnitură de cartofi, cu ardei copt, cu ficăței, cu legume și cartofi sau o ruladă de pui cu măsline și cașcaval.

Ruladele aperitiv din piept de pui, legume și verdețuri sunt savuroase, au un aspect deosebit și sunt ideale de pregătit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu preparate rafinate. Ruladele aperitiv pot fi făcute din carne de pasăre, de porc sau pot fi făcute rulade gustoase din ciuperci, cașcaval și măsline. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Pe lângă ruladele aperitiv, putem face pentru cei de la masă și niște platouri festive cu șnițele de pui sau chifteluțe fragede și pufoase. Ruladele din carne de pui se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Una dintre cele mai apreciate rulade aperitiv este cea din piept de pui cu legume. Pentru aceasta vom avea nevoie de un piept de pui dezosat, 5 căței de usturoi, 1 morcov, 1 ou, sare, piper și legume mexicane congelate.

Mai întâi se pregătește pieptul de pui. Se spală carnea, se taie bucăți potrivite apoi se toacă împreună cu usturoiul. Amestecul obținut se pune într-un bol apoi se dă morcovul prin răzătoare. Morcovul ras de amestecă împreună cu carnea de pui apoi se adaugă oul și se condimentează totul cu sare și piper după gust.

După ce toate ingredientele s-au omogenizat și am obținut o compoziție omogenă, se pune carnea pe o folie de aluminiu și se întinde în strat uniform apoi se presară legume mexicane congelate. Se rulează cât mai strâns cu ajutorul foliei pentru a obține rulada cu carne de pui. Se împachetează rulada într-o altă folie de aluminiu apoi se așază într-o tavă în care turnăm apă până la jumătatea ruladei. Se pune la cuptor până scade toată apa din tavă. După aceea se desface folia de pe ruladă și se mai lasă rulada la cuptor pentru a se rumeni ușor.

Când este gata, se scoate rulada din cuptor și se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță aceasta va fi apreciată de toți cei de la masă. Ruladele aperitiv din piept de pui sunt savuroase, au un aspect deosebit și se fac rapid. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de ocazie, gust și de preferințe. Ruladele pot fi făcute ca aperitiv sau ca desert, iar ideile culinare sunt inedite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *