Prima pagină » Culinar » Rulade aperitiv deosebite. Rețete inedite pentru masa de Paște

Rulade aperitiv deosebite. Rețete inedite pentru masa de Paște

18 ian. 2022, 14:25,
în Culinar

Atunci când ne dorim să îi impresionăm pe cei de la masă putem pregăti acasă rulade aperitiv deosebite. Acestea sunt ușor de gătit, iar gustul și aspectul vor fi cu siguranță apreciate de musafiri. Iată câteva rețete inedite pentru masa de Paște.

Rulade aperitiv deosebite și savuroase

Ruladele aperitiv sunt perfecte pentru sărbători sau atunci când organizăm o petrecere la noi acasă. Acestea sunt pe placul tuturor, fiind apreciate pentru gustul deosebit. Ruladele aperitiv pot fi umplute cu carne de pui, cu ficat, cu pește, cu brânză sau cu ciuperci. 

În funcție de ingredientele folosite, putem obține o ruladă aperitiv savuroasă și sănătoasă. Dacă avem la masă invitați care preferă legumele, putem opta pentru rulada cu ciuperci, dovlecei și ardei.

Ruladele aperitiv sunt o adevărată sursă de inspirație pentru mesele festive, fiind ușor de pregătit. Tot mai multe gospodine gătesc după rețele tradiționale, obținând preparate savuroase și apreciate de toți cei de la masă.

Printre preferințe se află rulada aperitiv cu pate de ficat, rulada cu ciuperci și cașcaval, rulada cu pate de ton, rulada din cașcaval și rulada de pui cu șuncă și legume. 

Aceste rulade aperitiv pot fi pregătite și pentru masa tradițională de Paște, alături de savurosul drob de miel. 

Când vine vorba de desert, gospodinele preferă să gătească cele mai bune prăjituri festive de casă, dar și clătite cu brânză la cuptor, apreciate de cei mici.

Rețete de rulade delicioase pentru masa de Paște

Una dintre cele mai gustoase și fine rulade este cea cu pate de ficat. Rulada cu pate de ficat se pregătește ușor, are un aspect deosebit și este delicioasă.

Pateul de ficat poate fi pregătit în casă după o rețetă simplă, dar poate fi și cumpărat. Mai mult, acest tip de ruladă aperitiv este recomandat și la micul dejun deoarece este un preparat hrănitor și sănătos.

Ingrediente

Pentru blat

200 g unt

350 g lapte

4 ouă

200 g făină

sare

Pentru umplutură

350 g pate de ficat de porc

100 g unt

1 lingură de muștar

2 ouă fierte tari

pătrunjel verde

1 gogoșar

sare

piper

Mod de preparare

Mai întâi se topește untul într-o tigaie, apoi se încorporează făina. Se adaugă gălbenușurile și se amestecă până se obține o compoziție omogenă, apoi se toarnă laptele și se amestecă ușor.

Ulterior, se adaugă albușurile bătute spumă cu un pic de sare. Se toarnă aluatul într-o tavă mare de cuptor și se coace blatul pentru ruladă timp de 30 de minute. Când blatul este copt, se răstoarnă pe o tavă și se lasă la răcit.

În acest timp se pregătește pateul de ficat cu unt, la care se adaugă sare și piper. După ce se adaugă ouăle fierte tocate cubulețe, pătrunjelul tocat mărunt și gogoșarul tăiat se amestecă până se obține o compoziție omogenă și cremoasă.

Se întinde crema peste blat, apoi se rulează. Rulada cu pate de ficat se învelește în folie de staniol, apoi se pune la rece. După câteva ore se taie felii și se servește rece. 

Cei care își doresc o ruladă fină și ușoară pot pregăti o ruladă delicioasă cu spanac, brânză și ciuperci.

Delicioasele rulade aperitiv deosebite sunt perfecte pentru tradiționala masă de Paște. Acestea sunt ușor de pregătit și pe placul tuturor celor de a masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`