Prima pagină » Culinar » Ruladă tiramisu cu căpșuni, ceva mai bun nu ai mâncat!

Ruladă tiramisu cu căpșuni, ceva mai bun nu ai mâncat!

30 iul. 2024, 10:40,
BZI.ro, în Culinar

Rețeta de ruladă tiramisu cu căpșuni este una din cele mai bune versiuni a clasicului desert italian tiramisu. Această combinație delicioasă de cremă fină de mascarpone, pișcoturi însiropate și căpșuni proaspete vă va cuceri de la prima degustare.

Această ruladă tiramisu cu căpșuni reprezintă o reinterpretare modernă a clasicului desert italian, îmbinând aromele intense de sirop de căpșuni și mascarpone cu prospețimea căpșunilor. Această rețetă versatilă și elegantă este ideală pentru ocazii speciale sau pentru a aduce un strop de savoare la mesele festive.

Rețeta de ruladă tiramisu cu căpșuni

Imaginați-vă biscuiții delicați îmbibați în sirop proaspăt de căpșuni și acoperiți cu un amestec cremos de brânză mascarpone și frișcă bătută. Este ca un deliciu dulce și pufos, care se topește în gură cu fiecare mușcătură.

Căpșunile nu numai că infuzează desertul cu dulceața lor suculentă, dar conferă și o nuanță roz, făcând din acest tiramisu cu căpșuni și o încântare vizuală. Acoperit cu căpșuni proaspete, este o delicatesă care este la fel de uimitor de privit pe cât este de delicios de mâncat.

Această rețetă de tiramisu este incredibil de simplu de preparat și nu conține ouă sau alcool, ceea ce face ca toată lumea, inclusiv copiii, să se poată bucura de acest deliciu.
Astfel că aveți nevoie de 4 gălbenușuri, 150 gr îndulcitor pudră sau zahăr pudră, 700 gr mascarpone, 150 ml smântână pentru frișcă, vanilie și câteva căpșuni mari.
Iar pentru siropul de căpșuni aveți nevoie de 300 gr căpșuni, 100 ml apă, 2 linguri zahăr pudră, coaja rasă de la o lămâie, 3 tiple de pișcoturi, mentă pentru decor.

Cum se prepară această prăjitură

Pentru prepararea acestei rulade tiramisu cu căpșuni se începe prin a căptuși pereții unei tăvi pătrate de 20 de cm cu foi de acetat. Se pot folosi și tigăi simple. Pregătiți pișcoturile pentru două straturi, tăindu-le după cum este necesat pentru a se potrivi perfect în tavă.

Pentru umplutura de mascarpone pentru rulada tiramisu cu căpșuni, într-un castron mare, se amestecă brânză mascarpone până la omogenizare. Se adaugă zahărul pudră și extractul de vanilie, amestecând până când se combină bine, ulterior adăugați treptat frișca și continuați să amestecați până când se formează vârfuri tari.

Pentru sosul de căpșuni se amestecă căpșunile, zahărul, sucul de lămâie și apa într-o cratiță. Se aduce amestecul la fierbere și apoi se lasă timp de 5 – 7 minute.
După ce a fiert, folosiți un blender vertical pentru a pasa sosul până la omogenizare. Strecurați sosul printr-o sită pentru a îndepărta semințele, apoi puneți-l deoparte pentru a se răci complet.

Întindeți 80 gr de sos de căpșuni pe fundul formei pregătite și înmuiați pișcoturile în sosul de căpșuni râmas și aranjați-le într-un singur strat în tavă.
În continuare, întindeți mai puțin de jumătate din amestecul de mascarpone peste stratul de pișcoturi, folosind o spatulă pentru a asigura o întindere uniformă.
Înmuiați restul de pișcoturi în sosul de căpșuni și aranjați un alt strat peste amestecul de mascarpone. Se transferă amestecul de mascarpone rămas într-o pungă de balon cu vârf simplu de 1 cm și se pune peste stratul de căpșuni.

Acoperiți tava și puneți rulada tiramisu la frigider pentru cel puțin 4 ore sau, de preferință, peste noapte, pentru a permite ca aromele să se contopească. Înainte de servire, decorați rulada de tiramisu cu căpșuni proaspete și astfel ați obținut cea mai simplă rețetă de făcut acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024