Prima pagină » Culinar » Ruladă Pavlova după rețeta marilor bucătari. Secrete culinare pentru un desert reușit

Ruladă Pavlova după rețeta marilor bucătari. Secrete culinare pentru un desert reușit

21 sept. 2023, 09:26,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă o ruladă Pavlova după rețeta marilor bucătari. Aceasta este delicioasă, aromată și are un aspect deosebit. Rulada Pavlova este ideală pentru iubitorii de deserturi cu multă cremă și însiropate. Iată câteva secrete pentru un desert reușit.

Ruladă Pavlova după rețeta marilor bucătari

Dscă vrem să ne răsfățăm cu un desert de casă rafinat, aromat și cu un aspect sofisticat, ideală este o ruladă Pavlova făcută după rețeta marilor bucătari. Rulada Pavlova necesită mai mult timp de pregătire, ingrediente alese cu grijă, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Pe lângă rulada Pavlovva putem pregăti la ceas aniversar și o prăjitură cu nucă simplă de făcut. Aceasta este incredibil de aromată și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de deserturi pufoase și gustoase putem pregăti o prăjitură cu albușuri. Prăjitura se face rapid, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va  fi garantat.

Rulada Pavlova este perfectă la mesele de sărbătoare în familie, la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu.

Cum să pregătești un desert savuros în doar câțiva pași simpli

Pentru o ruladă Pavlova vom avea nevoie de 5 albușuri, 280 g de zahăr și 1 praf de sare, ingrediente necesare pentru foaia de bezea. Pentru umplutură și decor vom folosi 100 ml de smântână, 250 g de mascarpone, 75 g de zahăr pudră vanilat, 1 praf de sare și 300 g de fructe de pădure.

Într-un bol se mixează albușurile împreună cu sarea apoi se toarnă treptat zahărul și se amestecă până când se obține o compoziție spumoasă. După aceea se toarnă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează. Se pune tava la cuptor și se coace foaia de bezea pentru 10 minute. Se lasă foaia de bezea la răcit apoi se pregăește umplutura pentru bezea.

Se mixează foarte bine smântâna pentru frișcă apoi se adaugă zahărul și mascarponele cu un praf de sare. Crema preparată se toarnă peste foaia de ruladă și se uniformizează. Se pun după aceea fructele de pădure și se rulează strâns foaia de bezea. Rulada Pavlova se pune la frigider timp de 5 ore apoi se scoate și se feliază pentru a fi servită.

Rulada Pavlova este cremoasă, aromată și are un aspect deosebit. Acest desert se face rapid, însă necesită mai mult timp de preparare și ingrediente alese cu grijă, dar rezultatul va fi unul încântător. Când vine vorba de gustoasa ruladă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Rulada poate fi făcută ca desert, dar la fel de bine poate fi transformată într-un aperitiv delicios, sănătos și sățios. Ruladele aperitiv pot fi făcute cu carne de pui, cu legume, cu cartofi și carne. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Rulada făcută  ca desert poate fi umplută cu tot felul de creme de vanilie, de ciocolată, cu fructe proaspete, dar și cu dulceață. La decor putem folosi fulgi de ciocolată, de cocos sau frișcă și fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *