Prima pagină » Culinar » Ruladă Pavlova dulce-acrișoară. Imposibil să nu îți reușească!
Ruladă Pavlova dulce-acrișoară. Imposibil să nu îți reușească!

Ruladă Pavlova dulce-acrișoară. Imposibil să nu îți reușească!

05 sept. 2023, 13:56,
în Culinar

Rulada Pavlova este un desert divin compus din bezea, cremă mascarpone, frișcă și fructe. Instrucțiunile de mai jos vă vor ghida pas cu pas pentru prepararea unui desert absolut glorios. Acest desert extrem de popular în Australia și Noua Zeelandă, a fost creat în onoarea balerinei Anna Pavlova în 1926 și este un adevărat spectacol culinar.

Ingrediente și recomandări pentru rulada Pavlova

Rulada Pavlova este un desert rafinat, dulce și răcoritor în același timp, cu o crustă crocantă și un miez moale. Umplutura poate fi personalizată în funcție de preferințele tale. În această rețetă, am folosit mascarpone, frișcă și lemon curd pentru a echilibra gustul. Fructele acrișoare se potrivesc perfect cu dulceața bezelei, așa că includerea lor în acest desert este absolut necesară. Am ales mure și zmeură, dar poți utiliza la fel de bine căpșuni, coacăze, afine, kiwi, piersici, rubarbă coaptă sau fructul pasiunii. Fiecare îmbucătură din acest desert se topește în gură, și cu siguranță nu te vei opri la o singură felie.

Prăjitura Pavlova se bazează pe albușuri de ou, iar modul de preparare este similar cu cel al unui tort. Această rețetă poate fi pregătită ori de câte ori ai albușuri rămase și nu știi ce să faci cu ele.

Pentru rulada de bezea aveți nevoie de 5 albușuri, 1/2 linguriță sare, 220 g zahăr granulat, 50 g zahăr pudră, 25 g amidon, 1 linguriță oțet, 1 linguriță extract de vanilie, 40-50 g fistic tocat cu cuțitul.

Pentru umplutura ruladei Pavlova se folosesc 250 g mascarpone, 200 ml smântână pentru frișcă (minim 32% grăsime), 50 g zahăr pudră, 2 linguri de cremă de lămâie (opțional), 150-200 g zmeură și mure sau alte fructe de pădure.

Pentru crema de lămâie pregătiți 50 ml suc de lămâie, 30 g zahăr pudră, 1 linguriță coajă rasă de lămâie (bio), 2 gălbenușuri, 10 g amidon, 20 g unt.

Prepararea prăjiturii cu bezea, cremă și fructe

Modul de preparare al ruladei Pavlova este unul simplu, dar necesită răbdare și atenție. Începe prin a bate albușurile cu un praf de sare până se formează o spumă albă care își dublează volumul. Adaugă zahărul granulat treptat, în 4 tranșe, bătand compoziția cu un mixer. Continuă să mixezi albușurile până obții o spumă foarte tare. Poți testa spuma între degete pentru a te asigura că zahărul s-a dizolvat complet. Adaugă amidonul, apoi oțetul și extractul de vanilie și mai mixează timp de 10 secunde. Preîncălzește cuptorul la 160 de grade fără ventilație sau 150 grade cu ventilație. Așază hârtie de copt într-o tavă și toarnă spuma de albușuri, întinzând-o cât mai uniform. Presară fisticul deasupra.

Coace bezeaua timp de 25-30 de minute sau până devine crocantă și sună goală când ciocăneșți. Dacă se crumenește ușor, nu-ți face griji, este normal. Scoate bezeaua din cuptor și răstoarn-o cu grijă pe o altă foaie de copt cerată. Poți presăra zahăr pudră pe aceasta pentru a preveni lipirea. Îndepărtează cu atenție foaia de copt lipită de bezea.

În timp ce aștepți să se răcească bezeaua, pregătește crema. Amestecă mascarpone cu zahărul pudră și adaugă smântâna pentru frișcă, amestecând până se omogenizează. Crema de lămâie este opțională, poți sări peste această etapă. Dacă dorești să o pregătești, amestecă zahărul pudră cu gălbenușurile, amidonul, sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie. Apoi, fierbe amestecul la bain-marie până se transformă într-o cremă densă. Adaugă untul și amestecă bine. Lasă crema să se răcească complet și apoi adaug-o peste amestecul de mascarpone și frișcă, amestecând bine. Pune crema peste foaia de bezea și întinde-o uniform. Adaugă fructele deasupra. Răsucește cu grijă rulada Pavlova ajutându-te de foaia de copt. Poți să o lași la frigider pentru câteva ore înainte de a o tăia. Înainte de a servi, o poți pudra cu zahăr sau o poți decora cu frișcă și mai multe fructe.

Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
redactia.ro
Doliu în lumea televiziunii. Una dintre cele mai frumoase femei s-a stins subit la doar 27 de ani. Avea tot viitorul în față și o poveste emoționantă
Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
a1.ro
Mesaje, urări și felicitări de Florii 2025. Cele mai frumoase urări pentru cei care își serbează ziua numelui
Playtech.ro
Staţiunea de aur a lui Nicolae Ceauşescu renaşte. Un lanţ hotelier internaţional vrea să investească aici
observatornews.ro
Cadavrul unui fost viceprimar din Bihor, abandonat timp de cinci ore pe marginea drumului. Bărbatul fusese victima unui accident
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
După viscol și ninsori, temperaturi de vară. Cum va fi de Paște
SportpeSurse
A murit înainte să iasă la pensie. Nenorocirea s-a abătut asupra familiei Becali și puțină lume a știut
Playtech.ro
Cum a apărut produsul epuizat instant de pe rafturile Lidl. Magazinele au impus limite, clienții își făceau stocuri
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Vestea tristă a zilei! După o suferință foarte grea, copila cea jucăușă, ai cărei ochi verzi râdeau mereu fericiți, ne-a părăsit!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Preşedintele Bolojan şi premierul Ciolacu, anunţ în tandem despre banii românilor: Este prioritate absolută!
redactia.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți dansatori din țară
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`