Prima pagină » Culinar » Ruladă de porc umplută cu ciuperci. Un preparat ideal la mesele festive

Ruladă de porc umplută cu ciuperci. Un preparat ideal la mesele festive

17 ian. 2024, 11:47,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim un adevărat deliciu la zi de sărbătoare, putem opta pentru o ruladă de porc umplută cu ciuperci. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată rețeta cu care vei obține un preparat ideal la mesele festive.

Ruladă de porc umplută cu ciuperci

Când vine vorba de preparatele culinare cu carne de porc, rețetele sunt diverse, spectaculose și incredibil de gustoase. De la savuroasa friptură de porc în sos de vin până la un escalop de porc cu ciuperci, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Un preparat savuros cu un aspect deosebit este rulada de porc umplută cu ciuperci. Aceasta merge de minune la mesele de sărbătoate în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu.

Pentru rulada de porc vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Pe lângă gustoasa ruladă putem face și niște cotlete de berbecuț la cuptor. Pentru acestea trebuie să facem un baiț care să ofere cotletelor mai multă savoare, dar și o garnitură cu care să servim la final preparatul culinar. Putem face și un sos-dulce acrișor care să completeze perfect savoarea acestui preparat.

Secrete culinare din rețeta marilor bucătari pentru un preparat perfect

Pentru delicioasa ruladă de porc umplută cu ciuperci vom avea nevoie de 750 g de mușchi de porc, 4 linguri de ulei, 2 felii de bacon, 170 g de ciuperci, 1 ceapă, 2 lingurițe de sare, piper negru, 1 cățel de usturoi și o legătură de pătrunjel proaspăt.

Mai întâi vom pregăti umplutura pentru rulada de porc. Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi se adaugă baconul tăiat cubulețe. Se lasă la rumenit ușor apoi se pun ciupercile feliate împreună cu ceapa tocată. Se potrivește gustul cu sare, piper, pătrunjel și usturoi tocat. După ce se mai lasă la călit un minut, se ia tigaia de pe foc și se răstoarnă compoziția pe o farfurie.

Se îndepărtează pielea de pe mușchiul de porc apoi se taie mușchiulețul pe lungime. Se ia fiecare fâșie de mușchi și se bate bine cu ciocanul pentru carne. Se întinde amestecul de ciuperci pe suprafața mușchiului și se rulează apoi se prind capetele cu scobitori. Se mai pune sare și piper peste ruladă apoi se așază ruladele într-o tavă ș se dă la cuptor. După ce rulada este gătită foarte bine, se scoate din cuptor, se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servită alături de o salată asortată sau de o porție cu cartofi aurii la cuptor.

Rulada de porc umplută cu ciuperci este delicioasă și are un aspect deosebit, fiind perfectă pentru mesele de sărbătoare în familie. La fel de bine putem pregăti și o ruladă cu carne de pui sau de vită. Rețetele sunt inedite, gustoase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat și vom obține un preparat irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`