Prima pagină » Culinar » Ruladă de porc tradițională. Gustoasă, aromată și ușor de gătit

Ruladă de porc tradițională. Gustoasă, aromată și ușor de gătit

28 dec. 2023, 08:33,
BZI.ro, în Culinar

Pentru mesele festive și nu numai putem pregăti o ruladă de porc tradițională. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rulada de porc gătită după rețeta clasică are o savoare deosebită, un aspect rafinat și merge de minune la masa de Revelion alături de alte bucate alese. Rulada de porc este gustoasă, aromată și ușor de gătit.

Ruladă de porc tradițională

Dacă vrem să ne răfățăm papilele gustative cu un preparat gustos, fraged și aromat, putem face o ruladă de porc tradițională. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rulada de porc este delicioasă și poate fi pregătită pentru orice masă și orice ocazie. Rulada din carne de porc este pe placul multora dintre noi. Pe lângă acest preparat culinar putem pregăti pentru cei dragi și o friptură de porc în sos de vin roșu. Acest deliciu va fi un adevărat răsfăț pentru toți cei de la masă.

La fel de bine putem face și niște chiftele fragede și gustoase din carne de porc. Acestea merg servite simple sau cu un sos, în funcție de gust și de preferințe. Rulada de porc este savuroasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Rulada se poate face cu carne de porc, de pui sau de vită și poate fi umplută cu diferite ingrediente. Carnea treebuie să fie bine condimentată pentru a obține la final un adevărat deliciu.

Rețeta cu care vei obține un preparat gustos

Pentru a pregăti o ruladă de porc avem nevoie de 1 kg de carne de porc, sare, piper măcinat, crenguțe de salvie uscată, 400 ml de bere blondă, 1 linguriță de piper boabe, 1 linguriță de semințe de chimen, 2 linguri de ulei, usturoi și câteva frunze de pătrunjel.

Mai întâi se pregătește carnea de porc, se îndepărtează grăsimea și se taie în fâșii potrivite, ca la șnițele. Se lasă carnea la zvântat, se stropește cu ulei, se condimentează cu sare și piper apoi se pun frunzele zdrobite de salvie uscată.

Se lasă câteva minute pentru a pătrunde toate condimentele și aromele în carne apoi se rulează carnea și se leagă cu ață de bucătărie. Bucata de carne se pune într-un vas termorezistent, se toarnă berea, se adaugă un praf de sare, boabe de piper, semințe de chimen și o crenguță de salvie uscată. Se pune vasul la cuptor pentru 30 de minute. După aceea se întoace carnea și se mai lasă la cuptor încă 30 de minute.

Când este gata, se scoate rulada din cuptor, se lasă la răcit apoi se feliază pentru a servită. Rulada de porc tradițională poate fi servită simplă sau cu o salată de legume și verdețuri proaspete. La fel de bine, rulada merge cu o garnitură din cartofi prăjiți cu sos de roșii și usturoi. Rețeta poate fi adaptată după gust și preferințe. Rulada de porc poate fi și umplută cu legume, cu cașcaval sau cu ciuperci pentru a oferi preparatului un plus de savoare. Rulada cu carne de porc poate fi pregătită la orice ocazie, chiar și la masa de Revelion alături de alte mâncăruri rafinate și gustoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *