Prima pagină » Culinar » Ruladă de carne tocată și cașcaval. Cum să obții un miez cremos și dens

Ruladă de carne tocată și cașcaval. Cum să obții un miez cremos și dens

23 oct. 2023, 10:22,
în Culinar

Rulada de carne tocată și cașcaval este cu adevărat un preprat cu un gust senzațional, și totodată foarte aspectuoasă, ceea ce o face ideală pentru mesele festive. Cu un miez de cașcaval cremos și carne coaptă lipicioasă, gustul acestui preparat este absolut divin! Aveți nevoie de carne de vită cu grăsime, carne de porc, usturoi, mirodenii și, desigur, cașcaval din abundență. Opțional, puteți pune fâșii de bacon deasupra înainte de a o introduce în cuptor.

Ruladă carne tocată și cașcaval

Rețeta de ruladă cu carne tocată nu trebuie să respecte cu strictețe instrucțiunile, căci poate fi făcută din orice ingrediente, alese în funcție de propriul gust. Această ruladă cu cașcaval cremos este incredibil de gustoasă și aspectuoasă, și nu există mâncare mai reconfortantă de servit alături de un piure pufos de cartofi. Dacă ești la dietă și te simți vinovată, amintește-ți că viața este despre echilibru, așa că poți mânca o bucățică mică, compensând mai târziu cu câteva legume proaspete ca gustare. Poți face propria ta rețetă de ruladă cu carne, urmând doar indicațiile pentru miezul de cașcaval cremos și aromat, pentru o versiune care îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Pentru 6-8 porții aveți nevoie de 900 de grame carne tocată (o combinație de 50% carne de vită și 50% carne de porc este cea mai potrivită), 1 ou ușor bătut, 120 de grame pesmet, 2 căței de usturoi dați prin răzătoare, 1 ceapă mică mărunțită fin, 1/4 ardei verde tăiat cubulețe mici, sare și piper, 1/2 linguriță condimente și ierburi uscate pentru carne (orice va place), 60 grame ketchup, 2 linguri sos Worcestershire, cașcaval (aproximativ 60 de grame de mozzarella tăiată felii și aproximativ 85 de grame de cheddar răzuit).

Mod de preparare

Încălziti cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge o tavă de copt cu puțin ulei de măsline. Într-un bol mare, amestecă pentru aproximativ un minut toate ingredientele cu excepția cașcavalului. Împarte amestecul de carne în două părți egale. Așează jumătate din amestecul de carne în partea de jos a tăvii de copt. Pune un strat de brânză mozzarella și acoperă cu cheddar presurat. Întinde cealaltă jumătate a amestecului de carne deasupra, având grijă să nu deranjezi prea mult stratul de cașcaval. Poți folosi o spatulă de cauciuc pentru a presa bine carnea spre interior, și pentru a sigila marginea astfel încât nicio bucată de cașcaval să nu rămână vizibilă. Stropește rulada cu puțin ketchup deasupra, uniformizându-l cu o lingură sau o spatulă de cauciuc dacă dorești. Se ține la cuptor timp de 1 oră.

Înainte de a o tăia și servi, trebuie lăsată să se odihnească pentru aproximativ 5 minute. Planifică prepararea acestuia astfel încât să poată fi consumată imediat după tăiere, pentru ca miezul de cașcaval topit să nu se răcească prea mult și să se întărească. Chiar dacă poate vi se pare complicat să preparați această rețetă de ruladă cu carne tocată și cașcaval, în practică este foarte simplu de făcut de către oricine. Alături de o porție de cartofi și broccoli la cuptor, poate fi o idee de cină rapidă, dar foarte gustoasă, care va deveni unul dintre felurile de mâncare preferate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *