Prima pagină » Culinar » Ruladă de biscuiți cu mascarpone și cocos. Un desert pufos și savuros

Ruladă de biscuiți cu mascarpone și cocos. Un desert pufos și savuros

24 oct. 2023, 11:23,
BZI.ro, în Culinar

Rulada de biscuiți cu mascarpone și cocos este una dintre cele mai simple și delicioase deserturi, reprezentând o variantă mai sofisticată a tradiționalului salam de biscuiți. Această ruladă poate fi pregătită în doar câteva minute și nu necesită gătire termică. Ingredientele se găsesc ușor, deci nu aveți motive să nu o încercați. Conține biscuiți sfărâmați, umpluți cu o cremă fină de mascarpone, nucă de cocos și piersici, ingrediente care îi oferă o textură și un gust cu totul deosebit.

Rulada de biscuiți cu mascarpone și cocos

Ingredientele pentru compoziția de biscuiți constau din 250 g biscuiți Petit Beurre sau biscuiți la vrac simpli, 100 g nucă măcinată, 150 g zahăr pudră, 2 linguri cacao, 50 ml rom sau 1 fiolă esență de rom, 100 ml lapte și 50 g unt. Crema de mascarpone se prepară din 250 g mascarpone, 4-5 jumătăți de piersici din compot de piersici, 3-4 linguri zahăr pudră, 1 plic de zahăr vanilat, 3-4 linguri nucă de cocos.

Se începe cu pregătirea blatului de biscuiți. Mărunțiți cât mai fin biscuiții. Pregătiți un vas în care puneți laptele la fiert împreună cu zahărul și untul. Fierbeți până când untul și zahărul se topesc. Combinați biscuiții mărunțiti cu nucă măcinată, cacao și esența de rom sau romul. Adăugați și amestecul de lapte, și amestecați până când obțineți o compoziție ușor de întins. Pentru prepararea cremei de mascarpone, începeți prin a amesteca mascarpone cu zahărul pudră și vanilia. Bateți totul cu un mixer timp de câteva secunde. Adăugați apoi nucă de cocos pentru a obține o cremă mai consistentă, ușor de întins peste compoziția de biscuiți.

Întindeți compoziția de biscuiți pe o folie alimentară, apoi aplicați crema de mascarpone și cubulețele de piersici deasupra. Cu ajutorul foliei, răsuciți compoziția sub formă de ruladă, strângeți bine capetele foliei și lăsați la frigider pentru câteva ore. Puteți alege să faceți o ruladă mare sau două mai mici, după cum vi se pare mai practic.

Rulada de biscuiți cu cacao și brânză dulce

Această ruladă este delicioasă cu mascarpone, dar puteți folosi și alte tipuri de brânză dulce sau cremă de brânză de vaci, după cum se arată în rețeta de mai jos. Iar dacă vă place ciocolata, puteți aduga cacao din plin. Ingredientele pentru aluat sunt formate din 300 g biscuiți, 30 g cacao, 2 linguri zahăr pudră, 240 ml lapte, 1/4 linguriță esență de rom. Ingrediente pentru cremă sunt 350 g brânză dulce, 4 linguri zahăr pudră, 100 g nucă de cocos, 1 linguriță esență de vanilie. Puteți folosi biscuiți simpli sau biscuiți cu cacao (în acest caz, nu mai este nevoie de cacao adițională). Rupeți biscuiții și introduceți-i într-un robot de bucătărie cu lama în formă de S.

Mixați-i câteva secunde, până se sfărâmă complet. Adăugați zahărul pudră, laptele, esența de rom și pudra de cacao (dacă folosiți biscuiți simpli) în robot. Amestecați până obțineți o consistență omogenă. Aluatul trebuie să fie maleabil. Dacă este prea moale, adăugați biscuiți măcinați. Dacă este prea gros, adăugați puțin lapte. Transferați compoziția obținută pe o foaie de copt sau o foaie de staniol, care să acopere o suprafață cât o tavă de cuptor și tapetați-o cu zahăr pudră. Întindeți aluatul cu mâinile, apoi cu ajutorul unui sucitor.

Pregătiți crema amestecând brânza cu zahărul pudră, fulgii de cocos și esența de vanilie într-un bol mare. Întindeți crema uniform peste foaia de biscuiți și nivelați-o cu o spatulă. Strângeți bine rulada și așezați-o în frigider. Lăsați-o să se răcească cel puțin 2 ore, pentru a o putea tăia mai ușor și pentru a se închega crema. Rulada de biscuiți cu mascarpone și cocos poate fi servită ca desert sau la micul dejun, alături de o băutură caldă la alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *