Prima pagină » Culinar » Ruladă cu spanac și șuncă. Un deliciu pe placul tuturor

Ruladă cu spanac și șuncă. Un deliciu pe placul tuturor

30 mai 2023, 14:01,
în Culinar

La mesele festive și nu numai putem pregăti rapid o delicioasă ruladă cu spanac și șuncă. Aceasta este gustoasă, are un aspect deosebit și se face cu câteva ingrediente, însă dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată cum poți pregăti la tine în bucătărie un deliciu pe placul tuturor.

Ruladă cu spanac și șuncă

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat gustos, aromat, rafinat și sănătos, putem face acasă o ruladă cu spanac și șuncă. Aceasta este delicioasă și are un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru a obține o ruladă perfectă, trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică.

Rulada făcută cu spanac și șuncă este recomandată și celor care se află la dietă, fiind un preparat ușor, sățios, gustos și sănătos. Când vine vorba de spanac, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pentru micul dejun putem pregăti o omletă cu spanac, iar în zilele cu restricții alimentare și nu numai ideală este o mâncare de spanac cu orez.

Pe lângă rulada cu spanac și șuncă putem pregăti și o ruladă de pui la cuptor. Aceasta are o savoare aparte și este nelipsită la mesele de sărbătoare. Rulada cu spanac și șuncă este alegerea perfectă la zi festivă, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat irezistibil.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru gustoasa ruladă cu spanac și șuncă vom avea nevoie de 4 ouă, 4 linguri de făină, 1 linguriță de praf de copt, 3 linguri de ulei, 500 g de spanac, sare, 3 felii de șuncă și 300 g de cremă de brânză. Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă și gălbenușurile bătute foarte bine împreună cu făina, praful de copt și se amestecă din nou. După aceea se pune spanacul tocat mărunt apoi uleiul. Se preîncălzește cuptorul apoi se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Compoziția obținută anterior se toarnă în tavă, se uniformizează și se coace timp de 10-15 minute. Când este gata, se scoate din cuptor, se rulează ușor și se înfășoară într-un prosop de bucătărie apoi se lasă la răcit. După aceea se desface cu grijă și se întinde în strat uniform crema de brânză, apoi se așază feliile de șuncă și se rulează strâns. La final, se învelește rulada cu spanac și brânză într-o folie de bucătărie și se pune la frigider timp de câteva ore.

Când este gata, se scoate din frigider și se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță delicioasa ruladă va fi pe placul celor de la masă. Rulada cu spanac și șuncă este gustoasă, sănătoasă și ușor de făcut. Acest deliciu este ideal și la mesele festive alături de alte bucate alese. Rețetele cu spanac sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Ruladele pot fi făcut ca aperitiv, dar la fel de bine pot fi transformate în deserturi irezistibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *