Prima pagină » Culinar » Ruladă cu mere și scorțișoară. Un desert aromat și pufos, care îți va aminti de vremea copilăriei

Ruladă cu mere și scorțișoară. Un desert aromat și pufos, care îți va aminti de vremea copilăriei

18 sept. 2023, 08:28,
B, , h, , în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil, putem pregăti o ruladă cu mere și scorțișoară. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată un desert aromat și pufos, care îți va aminti de vremea copilăriei.

Ruladă cu mere și scorțișoară

Când vine vorba de desertul de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete delicioase. Pe placul multora dintre noi este gustoasa ruladă cu mere și scorțișoară. Aceasta are o aromă aparte, un aspect deosebit și este ideală de servit la mesele festive, dar și la orice ocazie.

Pentru a obține la final o ruladă pufoasă și incredibil de gustoasă, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. De asemenea, putem pregăti o umplutură savuroasă, iar dacă adăugăm câteva esențe și un strop de scorțișoară, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă rulada cu mere și scorțișoară putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este cremoasă, aromată și poate fi ornată în diferite moduri, după preferințe. La fel de bine putem să îi cucerim pe cei de la masă cu niște mere coapte la cuptor, pudrate cu scorțișoară și umplute cu diferite tipuri de dulceață.

Rulada cu mere și scorțișoară are o savoare deoosebită, se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un desert ca în vremea copilăriei.

Rețeta cu care vei obține un desert încântător

Pentru o ruladă cu mere și scorțișoară vom avea nevoie de 1 kg de mere răzuite, 50 g de zahăr, 10 g de scorțișoară pudră, 20 g de unt, 4 ouă, 125 g de zahăr, 125 g de fulgi de nucă de cocos, 50 g de făină, 10 ml de esență de vanilie, 50 g de fulgi de migdale, 2 g de sare și zahăr pudră vanilat pentru decor.

Mai întâi se mixează într-un bol albușurile, iar în alt bol gălbenușurile. Peste albușuri se pune un pic de sare apoi se adaugă treptat zahărul și se mixează până când se obține o bezea. În compoziția de gălbenușuri se pune nuca de cocos împreună cu făina și vanilia. Se amestecă totul foarte bine. După ce am pregătit compoziția pentru foaia de ruladă, se pregătesc merele.

Acestea se spală, se lasă la scurs apoi se dau prin răzătoare. Se unge o tavă de copt cu unt apoi se așază o hârtie de copt. Se toarnă compoziția de mere răzuite apoi se cerne un pic de zahăr și pudră de scorțișoară. Peste stratul de mere se întinde compoziția pentru foaia de ruladă. Se adaugă deasupra și fulgi de migdale apoi se dă la cuptor timp de 20 de minute. După aceea se scoate tava și se lasă 5 minute pe masă apoi se presară din nou un pic de zahăr deasupra foii de ruladă. Se răstoarnă rulada pe o hârtie de copt și se mai lasă 5 minute apoi se îndepărtează hârtia de copt și se rulează strâns.

Se împachetează rulada în hârtia de copt și se lasă la răcit. Se feliază rulada delicioasă pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert aromat îi va cuceri pe toți cei de la masă și le va aminti de vremea copilăriei.

Rulada cu mere și scorțișoară este aromată, guustoasă și ideală de pregătit la orice ocazie. Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final un desert irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *