Prima pagină » Culinar » Ruladă cu gem în două variante! O rețetă simplă și ieftină!

Ruladă cu gem în două variante! O rețetă simplă și ieftină!

14 aug. 2024, 12:39,
în Culinar

O ruladă cu gem este cel mai simplu și mai ieftin desert de casă, atât în varianta simplă, cât și în varianta de blat cu cacao. Ce poate fi mai bun decât un pandișpan moale și pufos umplut cu gem acrișor.

Rulada cu gem este una dintre rețetele din copilărie la care cu toții am poftit. E foarte ușor și rapid să faci o foaie de ruladă, să desfaci un borcan cu gem și gata, ai o prăjitură gustoasă, pufoasă și care place tuturor.

Rețeta de ruladă cu gem în două varinate

O ruladă poate părea complicat de făcut, dar de fapt nu e decât un blat simplu de pandișpan, rulat, cu umplutură între straturi. Puteți umple ruladele cu dulceața sau gemul preferat, dar și cu frișcă, cremă de ciocolată sau cremă de vanilie.
Odată ce veți deți descoperi cât de ușor se fac ruladele, vor deveni desertul vostru favorit pentru toate ocaziile.

Orice variantă de ruladă ați alege să pregătiți, simplă sau cu cacao, cel mai probabil aveți deja în casă tot ce vă trebuie, deoarece folosiți doar ingrediente simple, banale și destul de prietenoase cu bugetul familiei.

Având în vedere cu este o ruladă în două variante aveți nevoie de două blaturi, așadar pentru rulada cu blat alb aveți nevoie de 6 ouă mici, 125 gr zahăr tos, un praf de sare, 125 gr făină timp 000, 1 linguriță extract de vanilie, 1 lingură zahăr pudră, 400 gr gem, de preferat fructe roșii, vișine, căpșuni, zmeură sau coacăze.

Pentru blatul de cacao aveți nevoie de 6 ouă mici, 125 gr zahăr tos, un praf de sare, 100 gr făină tip 000, 20 gr cacao, 1 linguriță extract de cafea, 1 lingură zahăr pudră, 400 gr gem de caise.

Instrucțiuni de preparare

Separați ouăle. Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă. Adăugați apoi zahărul și mixați din nou până când albușurile devin ferme și lucioase. Adăugați gălbenușurile și extractul de vanilie sau cafea și mixați scurt, la viteză mică doar până când se încorporează.

Cerneți făina peste crema de ouă. Dacă faceți blat cu cacao, tot acum cerneți și pudra de cacao. Încorporați cu un tel de mână, nu cu mixerul! Acest blat cu cacao poate fi folosit și pentru rulada tiramisu cu căpșuni.

Turnați aluatul în tavă, nivelați și coaceți blatul la 180 de grade (cuptorul încins!) pentru 15-17 minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să verificați dacă blatul este bine copt.

Scoateți blatul cu tot cu hârtie de copt pe masă. Cu o spatulă lată desprindeți blatul de hârtia de copt. Pudrați blatul cu zahăr pudră și îl rulați în hârtia de copt. Lăsați-l să se răcească 30 de minute.

Desfaceți blatul și îl ungeți cu gem, apoi îl rulați din nou. Înveliți rulada în folie alimentară și păstrați-o la rece până la servire. După ce scoateți blatul din cuptor, pudrați-l generos cu zahăr pudră, altfel se va lipi când îl rulați.

Rulați blatul cât mai repede după ce îl scoateți din cuptor, cât timp este încă fierbinte. Dacă se răcește, riscați să se rupă când îl rulați. Rulada cu gem are nevoie de o umplutură nu foarte fluidă, mai bine legată, altfel siropul va înmuia și va colora blatul de pandișpan.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`