Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un adevărat deliciu, putem pregăti o ruladă cu brânză și struguri. Rulada aperitiv este ideală la ceas aniversar alături de alte bucate alese. Rulada cu brânză și struguri are un aspect deosebit, o savoare aparte și cu siguranță îi va cuceri pe cei dragi. Iată rețeta cu care vei pregăti un preparat gustos și rafinat.
Ruladă cu brânză și struguri
La ceas aniversar putem să îi cucerim pe cei dragi cu o delicioasă ruladă cu brânză și struguri. Aceasta este gustoasă, are un aspect deosebit și se face ușor, cu doar câteva ingrediente. Când vine vorba de savuroasa ruladă, doamnele se întrec în tot felul de rețete.
Rulada poate fi făcută ca aperitiv la mesele festive, dar la fel de bine poate fi transformată într-un desert savuros. Rulada poate fi umplută cu brânză dulce, cu ciocolată sau cu diferite tipuri de cremă, în funcție de preferințe.
Când vine vorba de rulada aperitiv, pe placul multora dintre noi este rulada cu brânză și struguri. Pe lângă aceasta putem pregăti și o ruladă de pui la cuptor, aromată, sățioasă și sănătoasă. La fel de bine putem face pentru cei de la masă și o ruladă cu spanac și șuncă. Aceasta este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.
Rețeta cu care vei obține un preparat irezistibil la mesele festive
Pentru delicioasa ruladă cu brânză și struguri vom avea nevoie de 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, 1 lingură de ulei, jumătate de linguriță de praf de copt, ingrediente pe care le vom folosi la blatul de ruladă. Pentru umplutură vom folosi 300 g de struguri albi și negri, 100 g de iaurt gras, 150 g de brânză de vaci, 200 ml de smântână, 2 linguri de zahăr pudră, 1 plic de gelatină și 50 ml de apă rece.
Mai întâi vom pregăti blatul pentru ruladă. Se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se bat spumă împreună cu zahărul. Gălbenușurile bătute spumă se toarnă peste compoziția de albușuri înpreună cu făina, uleiul și praful de copt. Se amestecă totul foarte bine, iar compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune timp de 10 minute la cuptor. Se scoate tava din cuptor, se așază blatul într-un prosop ud și se rulează apoi se lasă la răcit.
După aceea se pregătește umplutura. Smântâna se bate cu mixerul până se întărește ușor. Într-un bol se pune praful de gelatină în 50 ml de apă rece, apoi se fierbe pe baie de aburi până când se dizolvă. Se taie după aceea fiecare bobiță de strugure în jumătate și se curăță de sâmburi. Ulterior, se mixează brânza cu zahărul pudră și iaurtul. Dupî ce s-a topit complet gelatina, se toarnă peste cremă și se mixeaxă din nou. Se încorporează treptat strugurii și jumătate din cantitatea de frișcă obținută.
Se întinde blatul pregătit anterior și se pune crema în strat uniform apoi se rulează ușor. Se lasă la figider timp de câteva ore, apoi se scoate rulada și se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un preparat culinar desăvârșit. Rulada cu brânză și struguri este gustoasă, are un aspect deosebit și poate fi pregătită foarte ușor la mesele festive. Acest deliciu îi va cuceri pe cei dragi.