Prima pagină » Culinar » Ruladă aperitiv de post. Cucerește-i pe cei de la masă cu un preparat delicios în zilele cu restricții alimentare

Ruladă aperitiv de post. Cucerește-i pe cei de la masă cu un preparat delicios în zilele cu restricții alimentare

10 aug. 2023, 13:44, 2 ,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat gustos și rafinat, putem face o ruladă aperitiv de post. Aceasta este ideală la mesele festive și nu numai. Rulada aperitiv de post se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Cucerește-i pe cei de la masă cu un preparat delicios în zilele cu restricții alimentare.

Ruladă aperitiv de post

Când vine vorba de delicioasa ruladă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete rafinate, gustoase și spectaculoase. Rulada poate fi făcută ca desert și umplută cu diverse creme, în funcție de preferințe. La fel de bine, rulada poate deveni un aperitiv deosebit pentru mesele de sărbătoare.

Pe placul multora dintre noi este rulada cu ciuperci și legume asortate. Aceasta are o aromă aparte, este gustoasă, sățioasă și ideală de servit la zi festivă alături de alte bucate alese. O altă mâncare delicioasă de post este cea cu dovlecei pane sau tocănița cu dovlecei.

La fel de bine putem pregăti în zilele cu restricții alimentare și un chec aperitiv cu legume. Rețetele de post sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu de post

O ruladă aperitiv de post gustoasă, sănătoasă și cu un aspect deosebit este cea cu ciuperci și legume asortate. Pentru aceasta vom avea nevoie de 2 căni cu lapte, un sfert de cană de ulei, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de turmeric măcinat, 10 ciuperci champignon, 3 morcovi, 1 ardei kapia, 1 ceapă, 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, câteva frunze de mărar proaspăt, 1 legătură de pătrunjel, 3 linguri de ulei de măsline, 5 linguri de pesmet, piper, 1 cană cu apă și 2 căni cu făină.

Mai întâi se spală legumele apoi se curăță și se toacă. Într-o tigaie cu ulei încins se pun legumele la călit împreună cu o cană cu apă. Se condimentează cu sare și piper apoi se adaugă pesmetul peste legume, se pune verdeața tocată și se amestecă foarte bine apoi se ia compoziția de pe foc și se lasă la răcit.

Următorul pas constă în pregătirea aluatului peentru ruladă. Într-un bol se mixează uleiul împreună cu laptele, făina, praful de copt și turmericul. Când aluatul a căpătat o consistență cremoasă se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se uniformizează aluatul apoi se pune la cuptor timp de 10 minute. Când este gata, se scoate tava, se ia aluatul cu tot cu foaia de copt și se pune umplutura de ciuperci și legume asortate apoi se rulează foarte bine cu tot cu hârtie. Se lasă la răcit la temperatura camerei apoi se pune rulada la frigider timp de câteva ore. Ulterior se scoate și se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță rulada va fi delicioasă și apreciată de toți cei de la masă.

Rulada aperitiv de post cu ciuperci și legume asortate este gustoasă și are un aspect deosebit, fiind ideală de servit la mesele festive. Rețetele de rulade aperitiv sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *